Хіти тижня. Або здайте Україну, або готуйтесь до війни: МЗС Росії заговорило з НАТО мовою ультиматуму, а Міноборони перекинуло стратегічні бомбардувальники до західних кордонів Білорусі

У МЗС Росії 18 грудня заявили, що у Заходу "є два шляхи" – або прийняти пропозицію РФ (погодитися з умовою, що Україна не вступить до НАТО), або "мати справу з військово-технічною альтернативою". Таку заяву довірили зробити заступнику міністра закордонних справ РФ Олександру Грушку (що дещо невілює загрозливий тон - адже то не Путін і навіть не Лавров.-ПУ), зазначають Патріоти України

Деталі: У п'ятницю Міністерство закордонних справ РФ опублікувало проєкт договору про так звані "гарантії безпеки", дотримання яких Володимир Путін вимагає від НАТО і які Росія передала США.

У зазначених "гарантіях безпеки" авторства РФ зазначено, що Україна не має стати членом НАТО. Обговорювати це питання Москва жадає виключно сам на сам з Вашингтоном.

У відповідь на це генсек НАТО Єнс Столтенберг сказав, що Альянс розглядає можливість діалогу з РФ, проте варто враховувати позицію України.

У суботу, 18 грудня, представник зовнішньополітичного відомства Росії заявив – Москва розраховує, що НАТО не вдасться "забовтати" російські пропозиції щодо "гарантій безпеки".

У МЗС РФ пообіцяли, що Москва перейде в режим створення контрзагроз, якщо Північноатлантичний альянс не виконає вимог Путіна.

За словами Грушка, у відносинах РФ і НАТО настав момент істини, а пропозиції Москви націлені на те, щоб "відійти від небезпечної межі". Він додав, що Росія добиватиметься свого.

Одночасно Кремль направив до Білорусі стратегічні бомбардувальники Ту-22М3 для "спільного патрулювання" регіонів уздовж західного кордону Республіки Білорусь.

Джерело: заява міністерства оборони Білорусі

Дослівно Міноборонги РБ: "Відеофакт. Спільне патрулювання повітряних кордонів Союзної держави.

Патрулювання здійснюється у складі стратегічних бомбардувальників Ту-22М3 ВКС Росії у супроводі змішаної тактичної групи багатофункціональних винищувачів СУ-30СМ Білорусі та Росії".

Передісторія: Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей заявив, що Республіка готова розмістити ядерну зброю при загрозі з боку НАТО.

* * *

Нагадаємо, проєкт договору про так звані "гарантії безпеки" називається "Угода про заходи щодо забезпечення безпеки Росії та держав-членів Північноатлантичного договору". Цей путінський проєкт пропонує країнам НАТО взяти на себе зобов'язання, що унеможливлюють подальше розширення НАТО, у тому числі приєднання України. Крім того, РФ пропонує відмовитися від ведення військової діяльності на території України, а також інших держав Східної Європи, Закавказзя та Центральної Азії.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...