Хіти тижня. Битва за столицю: "Є тільки одна людина, яка під прапором Зеленського може виграти у Кличка", - Гордон (відео)

Журналіст вважає, що у чинного мера Києва Віталія Кличка найвищі шанси обратися на цю посаду ще раз.

Дмитро Гордон

Журналіст, засновник інтернет-видання "Гордон" Дмитро Гордон вважає, що в керівної партії "Слуга народу" немає кандидата, здатного перемогти на виборах київського міського голови чинного мера Віталія Кличка. Про це Гордон заявив у ефірі телеканала "Наш" 29 жовтня, передають Патріоти України.

"Київ – непросте місто. У Києві нічого легковажно робити не можна. Я пам'ятаю, як [у 2008 році Леоніда] Черновецького хотіли прибрати [з посади мера Києва]... [Юлія] Тимошенко була прем'єр-міністром, це все [відбувалося] на хвилі Помаранчевої революції, [Олександра] Турчинова на мери повела – і він нічого не здобув. Черновецький удруге, з іще кращим результатом, виграв вибори (на дострокових місцевих виборах у Києві 2008 року з результатом 37,05% голосів переміг Черновецький, Турчинов із 18,77% голосів посів друге місце. – ред.). Тому Київ – це не просто так. Тут можна спіткнутися і зазнати поразки. Сьогодні немає явної людини [в політиці], яка могла б піти від команди президента на вибори в Києві й виграти у Кличка. Її просто не видно! Кличко – гарна людина. Може, у нього не все виходить як у мера, напевно не все... І я іноді думаю про нього, коли їду поганими дорогами. Але я ось недавно був у США, у Бостоні. Я вам скажу, що й там думав про Кличка. Адже й у Бостоні трапляються погані дороги! Є [тільки] одна людина, яка під прапором Зеленського може виграти у Кличка. Щоправда, він відмовився йти на вибори. Я з ним говорив тиждень тому, запитав: "Ти йдеш?". Він відповів: "Мене вмовляли, але я не піду". Я уточнив: "Чому?". – "Не хочу". Я сказав: "Так ти розумний". Ця людина – Євген Кошовий. Якби Кошовий пішов під прапором Зеленського на вибори київського мера, він би виграв у будь-кого", – упевнений журналіст.

Гордон вважає, що саме через кадровий голод влада вирішила відмовитися від ідеї призначити дострокові місцеві вибори в містах-мільйонниках – Києві, Одесі, Харкові та Дніпрі. За його інформацією, команда президента планувала провести вибори 8 грудня.

"Планували, а потім сіли й почали чухати ріпи. "Що ми маємо по Києву? Є людина, яка під прапором Зе! може виграти у Кличка?" – "Ні". – "А в Одесі є людина, яка може виграти у [мера Геннадія] Труханова?" – "Ні". – "А людина, яка в [мера Геннадія] Кернеса може виграти [у Харкові]?" – "Ні!" – "А [мера Дніпра Бориса] Філатова?" – "Ні!" – "Так а навіщо тоді ми туди підемо, тим паче в опалювальний сезон?" Це кадровий голод. У чотирьох мільйонниках немає людей, які можуть скласти конкуренцію чинним мерам. Так, багато хто не хоче бачити Кернеса на посаді мера. Багато! Уже скільки років [він обіймає цю посаду]. І Труханова не хочуть бачити на посаді мера. Говорили, що в нього російське громадянство... Багато говорили. А альтернативи немає. Тому вибори будуть чергові, восени наступного року. Кадровий голод! Немає людей для рад – міських, обласних, районних. Немає людей у країні", – зазначив Гордон.

Ведучий нагадав, що днями Київський міжнародний інститут соціології опублікував дані опитування щодо виборів мера Києва. Згідно з ним, якби голосування відбувалося найближчої неділі, за Кличка віддали б голоси 36,6% респондентів, які визначилися з вибором, на другому місці – нардеп від партії "Слуга народу", колишній гендиректор каналу "1+1" Олександр Ткаченко (18%), на третьому – бізнесмен і телеведучий Андрій Пальчевський (12,6%). Але Гордон зазначив, що не вірить соціологічним дослідженням.

"Те, що в Кличка – перше місце, вірю. В інший розподіл відсотків не вірю. Соціологія маніпулятивна. Я говорив і далі говорю: соціологію придумали в нас у країні, щоб маніпулювати думкою людей. Ми пам'ятаємо приклад на президентських виборах. Кандидат Ігор Смешко [в соціологічних дослідженнях перед виборами мав рейтинг] 0,9 – 1,3%, а набрав 6% (скільки в нього ще вкрали – уже ніхто не скаже)", – продовжив журналіст.

Відповідаючи на запитання ведучого, чи збирається він сам балотуватися на пост мера Києва, Гордон відповів, що ні, і підкреслив, що робота міського голови важча, ніж робота президента. "Ким легше бути – президентом чи мером? Президентом. Мер – це клята робота. Ти відповідаєш за кожну каналізаційну трубу. Щохвилини ти перебуваєш у стані стресу, щохвилини чекаєш біди. То заллє місто, то снігоприбиральні машини вчасно не вийдуть, то вибухне, то міст упаде..." – сказав журналіст.

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....

Особлива "гра" Кремля? В ISW пояснили, що стоїть за арештом заступника Шойгу, якого запідозрили в держзраді

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:47

Російська влада заарештувала заступника міністра оборони Тимура Іванова 24 квітня за звинуваченням у отриманні хабаря, хоча інші джерела вказали, що він підозрюється у державній зраді. Арешт топчиновника викликав в інформаційному просторі країни-агресо...