Хіти тижня. Час пробив? Києво-Печерську лавру можуть передати від Московського патріархату до ПЦУ

Президенту Зеленському вже не вдасться відмовчатись, доведеться озвучити свою позицію

Києво-Печерська Лавра може перейти до ПЦУ. Річ у тім, що президента України Володимира Зеленського просять розірвати договір оренди з Українською православною церквою Московського патріархату щодо оренди храму і передати його Православній церкві України, зазначають Патріоти України.

На сайті президента з'явилася відповідна петиція, яка вже набрала необхідні 25 тисяч голосів. Автори петиції заявили, що справедливо, щоб Києво-Печерську Лавру використовувала православна конфесія, яка визнана православним світом автокефальною православною церквою в Україні.

При цьому вони зазначили, що УПЦ МП не є автокефальною православною церквою в Україні. Крім того, високі церковні ієрархи УПЦ МП часто висловлювалися і діяли проти українського народу.

Петицію зареєстровано 15 квітня 2020 року. Оскільки вона набрала необхідні 25 тисяч голосів її повинен розглянути президент України й дати свою відповідь.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...