Хіти тижня. "Члени сім'ї Лукашенка минулого тижня зв'язувалися зі США щодо їх імовірної евакуації за кордон", - однокурсник Путіна

Американці відповіли дуже ухильно.

Члени сім'ї президента Білорусі Олександра Лукашенка вели переговори з американською владою про ймовірну евакуацію за кордон. Про це з посиланням на свої джерела в інтерв'ю головній редакторці інтернет-видання "ГОРДОН" Олесі Бацман розповів колишній радянський розвідник і однокурсник президента РФ Володимира Путіна з інституту КДБ Юрій Швець, передають Патріоти України.

"У мене є цілком достовірна інформація, це вже не з Мінська і не з Кремля, про те, що члени сім'ї Лукашенка нещодавно, а точніше – минулого тижня, зв'язувалися з американцями і порушили питання, чи не можуть американці вивезти їх куди-небудь для подальшого проживання з гарантією їхньої особистої безпеки та якихось капіталів", – повідомив Швець.

Журналістка уточнила, йшлося про евакуацію лише сім'ї Лукашенка чи про самого Лукашенка теж. "Ішлося "про нас". Це делікатне питання – згадувати ім'я Лукашенка. Але питання полягало в тому, щоб практично всю сім'ю [вивезти]. Американці відповіли дуже ухильно, мовляв, вибачте, хлопці, в такі ігри ми грати не будемо", – розповів колишній радянський розвідник.

На його думку, Лукашенка лякає доля колишнього президента України Віктора Януковича, який 2014 року під час масових протестів утік до Росії. "Дивлячись на Януковича та інших членів його команди, яких обібрали в Росії як липку, до нитки, [Лукашенко не хоче повторювати їхню долю]. Непосильною працею 26 років наживав [багатство], і все – залишився голим і босим" , – сказав Швець.

Він вважає, що розвиток подій у Білорусі може відбуватися за двома сценаріями: м'яким і жорстким. В обох випадках Лукашенко втратить владу. У першому випадку зміна влади має відбутися за активної участі координаційної ради білоруської опозиції, яку, за інформацією Швеця, формували "зі значним впливом Москви".

"[За цього сценарію] переговорну групу, яку нібито створила опозиція, доповнюють представниками колишньої та нинішньої номенклатури Білорусі. Її ніби розмивають і роблять прийнятнішою для переговорів із Лукашенком. Вона починає переговори про повторні президентські вибори, але вже без участі Лукашенка. Проводять вибори. Виникає нова політична система. І гарантом усього цього мають бути, за задумом і в Мінську, і в Москві, Німеччина, Франція, ОБСЄ і, можливо, США", – сказав Швець.

За результатами цієї операції, за його словами, Білорусь має стати схожою на Вірменію. "Тобто Білорусь залишається незалежною державою, але її збройні сили і спецслужби значною мірою переходять під контроль Росії. Це м'який варіант", – уточнив аналітик.

За жорсткого сценарію російські спецслужби мають усунути Лукашенка від влади силовими методами, попередив Швець. "Якщо він на якомусь етапі почне впиратися, тоді за допомогою "зелених чоловічків" відбудеться дестабілізація ситуації в Білорусі. Під прикриттям "зелених чоловічків" у гру вступлять російські спецпризначенці, і Лукашенка просто приберуть", – вважає експерт. На його думку, Лукашенко надзвичайно наляканий будь-яким із цих сценаріїв, саме тому члени його сім'ї контактували зі США.

Джерело: Гордон

ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...