Хіти тижня. Держава-агресор запустила свою машину війни: Працюють танки, дим видно з центру Донецька, містяни вже відчули кінець перемир'я

Російський танк Т-72

Вже кілька днів не тільки в Україні, але і по всьому світу обговорюють ескалацію конфлікту на сході України та стягування російських військ до українських кордонів, зазначають Патріоти України. Застерігаючи можливий початок «великої війни», у готовність приведені війська США у Європі. Лунають попереджуючи заяви від представників НАТО, тривають консультації з військовим керівництвом України, до дипломатичної перепалки долучилося керівництво Росії. Тим часом жителі непідконтрольного Донецка вже відчули на собі загострення. З ночі 1 на 2 квітня у самому місті та його околицях чутно ведення бойових дій, сильніше, ніж це було останнім часом. .

Джерела Радіо.Донбас Реалії з різних районів Донецька розповідають про гучну стрілянину з різних типів зброї. Причому чутно її як на північному, так і на південному сході міста.

З району залізничного вокзалу повідомляють про стрілянину у районі Донецького аеропорту, там, окрім стрілецької зброї, чутно кулеметні черги та танкові постріли. Роботу танка підтверджують і жителі Путилівки.

У соцмережах повідомляють про бойові дії у іншій частині міста – районі шахти Трудовської. Ось відео звідти.

А на цьому відео місцевий житель зазняв звуки стрільби важкої зброї у районі ДАП. Знімає він з боку Колхозного проспекту.

Дим невідомого походження з боку ДАП видно навіть з центру міста.

У соцмережах постять відео та фото наслідків бойових дій. Ось, наприклад, скріншот з відео, знятого з вулиці Батищева у напрямку Путилівки.

Ще до активізації бойових дій джерела Радіо Донбас.Реалії повідомляли про перекидання військової техніки російських гібридних сил саме у район ДАП.

«Через Путилівку знову перекидають військову техніку. Було дуже шумно, думаю, 2 чи 3 одиниці БМП або танків. На асфальті знову свіжі сліди від гусениць. І запах солярки в радіусі 20-25 метрів».

Інше джерело повідомляло про збільшення кількості військових та техніки на вулицях Донецька та пропорційне зменшення цивільного трафіку на вулицях.

Також приходять повідомлення про бої у напрямку Ясинуватої. Ось фото, зняте з ЦІЄЇ точки.

У зведенні Штабу Операції Об’єднаних Сил 2 квітня повідомляється про обстріли українських позицій у районі Пісків, Авдіївки, Старогнатівки, Водяного, Світлодарська, Луганського, Шумів, Новотошківки, Золотого-4, Красногорівку, де зазнали поранення військові та цивільна особа.

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ зафіксувала 2 квітня численні порушення режиму припинення вогню на Донбасі. Крім того, бойовики не відводять військову техніку.

Повідомляється, що в Донецькій області місія зафіксувала відразу 225 порушень режиму припинення вогню і 52 вибухи. Більшість з них сталися на півдні та південно-західній частині від Макіївки, що непідконтрольна українському уряду. Також чули вибухи на півночі недалеко від Широкіного й на півдні від Ясинуватої.

Напруженою залишається ситуація і в Луганській області. Тут місія ОБСЄ зафіксувала 31 порушення і 6 вибухів. Повідомляється, що в основному порушення режиму тиші зафіксували біля ділянки розведення в районі Золотого.

Крім того, повідомляється, що бойовики не поспішають відводити заборонену техніку. Приміром, 14 гаубиць і 1 протитанкову гармату помітили в непідконтрольних уряду районах Донецької та Луганської областей. Велика частина цієї техніки перебували на полігоні біля Бугаївки. Ще там зафіксували 28 танків, 2 зенітних ракетних комплекси та 9 мінометів.

У Луганській області в зоні безпеки ОБСЄ виявила ознаки військової присутності та присутності військового типу. Спостерігачі помітили 8 бойових броньованих машини й зенітну установку в непідконтрольних українському уряду районах.

Громадяни Словаччини, після відмови уряду Фіцо підтримати ініціативу Чехії, зібрали понад 2 млн євро на снаряди для України

субота, 20 квітень 2024, 8:05

Жителі Словаччини зібрали понад два мільйони євро на купівлю снарядів для України, після того, як влада країни відмовилася підтримати ініціативу Чехії зі збору коштів та пошуку боєприпасів для Києва. Суму зібрали менш ніж за дві доби. У кампанії, яка п...

"Путін буде вимушений відкривати другий фронт у Калінінграді, в Курській області, у Придністров’ї": У РДК анонсували нові рейди

субота, 20 квітень 2024, 7:56

Бійці Російського добровольчого корпусу (РДК) з позивними "Лакі", "Могила" та "Кардинал" пояснили, для чого здійснюють рейди на Білгородщину та анонсували "сюрприз" для країни-агресорки. Про це йдеться у відео на YouTube-каналі "Український Свідок", пе...