Хіти тижня. Державний переворот: У Грузії заарештовано екс-міністра оборони

Протест в Грузії - 21 червняУ Грузії заарештували колишнього міністра оборони, лідера опозиційної партії "Перемогла Грузія" Іраклія Окруашвілі, зазначають Патріоти України.

Як передає грузинський "Перший канал ", Тбіліський міський суд обрав для нього утримання під вартою в якості запобіжного заходу.

Крім Окруашвілі було також заарештовано ще двоє – Георгія Джавахішвілі та Торніке Даташвілі. Слухання проходило в закритому режимі, а суддя виніс своє рішення майже відразу після початку процесу, так як прихильники політика шуміли.

Іраклій Окруашвілі

Його адвокати просили, щоб підозрюваного відпустили на час слідства без обмежень, проте суд відмовив. Обвинувачення стверджувало, що ексміністр оборони намагався вчинити державний переворот в країні.

Політика затримали згідно з першою і другою частинами статті 225 КК Грузії - "організація, керівництво чи участь в груповому насильстві". Справа стосується подій 20-21 червня. Разом із ним у цій справі проходить 17 осіб.



Ролики в ТікТок і не тільки: Москва проводить інформаційну операцію проти України під назвою "Ухилянт" - ГУР Міноборони

вівторок, 16 квітень 2024, 12:51

Кремль проводить у соцмережах цілеспрямовану пропагандистську кампанію, поширюючі ролики на яких нібито українські чоловіки відпочивають за кордоном. Мета цієї дезінформації – зірвати мобілізацію та збільшити напругу в суспільстві. Про це йдеться у зая...

Добровільно став поліцаєм в окупантів: Судитимуть жителя Харківщини, який затримував колишніх військових (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 11:59

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо 32-річного жителя міста Вовчанськ, який під час окупації добровільно пішов працювати у "поліцію" загарбників. Слідчі встановили, що чоловік став так званим "помічником оп...