Хіти тижня. Добудовувати чи продати? У Зеленського показали зсередини багатостраждальний крейсер "Україна" (відео)

Грізний бойовий корабель був готовий на 95%. Однак два десятки років бездіяльності на верфі, непідйомна наразі ціна проекту та надлишковість для чорноморського театру бойових дій зробили його "нелюбимим сином" держави, Міноборони та ВМСУ

Міноборони пропонує продати 11 500-тонну громадину, а на виручені кошти сподіваються побудувати чотири корвети для ВМСУ, зазначають Патріоти України.

17 липня міністр оборони Степан Полторак запропонував главі України Володимиру Зеленському демілітаризувати крейсер “Україна”, який знаходиться на території держпідприємства “Миколаївський суднобудівний завод”.

“Він зараз перебуває в такому стані, що озброєння та оснащення непридатні до використання. На ньому знаходиться озброєння і оснащення тільки російського виробництва, яке, в принципі, застаріло навіть для Російської Федерації”, – сказав Полторак.

За словами Полторака, крейсер непридатний також через своэ призначення. Він створений для супроводу авіаударних угруповань на великі відстані, а в Україні таких завдань немає. На питання Зеленського про те, які плани є по заміні крейсера, йому відповіли, що деталі можуть стати в нагоді для будівництва нових судів.

Крім того, у результаті продажу непридатного крейсера, можна отримати грошову компенсацію, якої вистачить на будівництво чотирьох нових корветів. Демілітаризацію судна підтримали працівники заводу, які також вважають недоцільним його подальше пасивне перебування в Миколаєві.

“Заборгованість вирішимо, але і корвети нам треба будувати. Погасимо борги. Коли? Як я вам скажу? Немає у мене уряду зараз. 53 мільйони перерахуємо до початку будівництва”, – заявив Зеленський на питання працівників про те, коли погасять їхні борги по зарплатах.

У 1992 році крейсер “Україна” був спущений на воду на території Миколаївського суднобудівного заводу”, наприкінці 1990-х стан готовності довели до 95%. Всі наступні роки він стояв недобудованим і мільйони доларів були витрачені на його підтримування, крім тих грошей, які пішли на будівництво крейсера.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...