Хіти тижня. "Дорогой самодержец, мы пропали!": Путін втрачає владу, і параноя не допомогла. Політолог розповів про фатальну помилку "царя всея екс-СРСР"

У Росії на тлі масових акцій протесту з'явився новий центр впливу, який поступово відтягує на себе реальні владні повноваження від президента Путіна. Таким новим гравцем стали силові органи: тепер вони не просто охорона, але ще і захопили місце у владній вертикалі. Про це в інтерв'ю газеті «Факти» заявив політичний експерт Андрій Окара.

«Буквально на наших глазах случился полный триумф силовиков. В политике появился новый субъект. Раньше они были лишь охраной власти — „коллективного Путина“. Теперь они — самостоятельный игрок… Власть становится как бы их заложницей», — объяснил Окара, зазначають Патріоти України.
Політолог прогнозує, що незабаром російські силовики не забудуть продемонструвати свої зміцнилися позиції в структурі влади. «Силовики очень скоро заявят: «Мы вас защищаем в критической ситуации от разъяренного народа, поэтому главные — мы, а не вы», — переконаний експерт.

Схожої думки дотримується і російський письменник та політичний сатирик Віктор Шендерович, котрий протягом останніх 30 з гаком років пильно аналізує, що відбувається у Кремлі.

І раз вже заговорили про митців та сатиріків, варто згадати і таку класику жанру:

Нагадаємо, остання акція протесту в Москві 10 серпня, незважаючи на масовість, вийшла неоднозначною. Російський президент безпосередньо в день протестів покинув столицю і відбув до Криму. А силові органи жорстко протистояли учасникам мітингу - були затримані 352 людини.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...