Хіти тижня. "Дорогой самодержец, мы пропали!": Путін втрачає владу, і параноя не допомогла. Політолог розповів про фатальну помилку "царя всея екс-СРСР"

У Росії на тлі масових акцій протесту з'явився новий центр впливу, який поступово відтягує на себе реальні владні повноваження від президента Путіна. Таким новим гравцем стали силові органи: тепер вони не просто охорона, але ще і захопили місце у владній вертикалі. Про це в інтерв'ю газеті «Факти» заявив політичний експерт Андрій Окара.

«Буквально на наших глазах случился полный триумф силовиков. В политике появился новый субъект. Раньше они были лишь охраной власти — „коллективного Путина“. Теперь они — самостоятельный игрок… Власть становится как бы их заложницей», — объяснил Окара, зазначають Патріоти України.
Політолог прогнозує, що незабаром російські силовики не забудуть продемонструвати свої зміцнилися позиції в структурі влади. «Силовики очень скоро заявят: «Мы вас защищаем в критической ситуации от разъяренного народа, поэтому главные — мы, а не вы», — переконаний експерт.

Схожої думки дотримується і російський письменник та політичний сатирик Віктор Шендерович, котрий протягом останніх 30 з гаком років пильно аналізує, що відбувається у Кремлі.

І раз вже заговорили про митців та сатиріків, варто згадати і таку класику жанру:

Нагадаємо, остання акція протесту в Москві 10 серпня, незважаючи на масовість, вийшла неоднозначною. Російський президент безпосередньо в день протестів покинув столицю і відбув до Криму. А силові органи жорстко протистояли учасникам мітингу - були затримані 352 людини.

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...