Хіти тижня. Генерал розвідки назвав фактор, який спровокує Путіна на відкриту війну в Україні

За словами Миколи Маломужа, у період до виборів і після виборів Росія не планує жодних масштабних військових операцій, тим більше із захоплення територій.

Микола Маломуж. Фото: Апостроф.

Росія піде в наступ в Україні, якщо українська сторона почне відкрито відвойовувати анексований Крим і окупований Донбас. Таку точку зору в інтерв'ю озвучив колишній глава Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж, передають Патріоти України.

"За нашими розвідувальними даними і даними наших партнерів, Росія у період виборів не буде проводити якихось наступів. Провокації – точно будуть, нагнітання ситуації – також. А стягування військ – це стратегія щодо України на випадок наших дій зі звільнення територій і можливої дестабілізації ситуації в Україні. Тоді можлива, фактично, пряма агресія. Але на сьогоднішній день таких сценаріїв ми не передбачаємо, хоча і спецслужби наші і силові структури готуються до будь-яких ситуацій", - пояснив він.

За словами розвідника, у період до виборів і після виборів Росія не планує жодних масштабних військових операцій, тим більше із захоплення територій. "Причини різні – по-перше, ми уже маємо достатні ресурси, аби протидіяти. А по-друге, на міжнародному рівні наші партнери, в тому числі і з НАТО, при масштабних наступах будуть реагувати, включаючи навіть розблокування свого умовного нейтралітету щодо агресивних дій Росії", - додав Маломуж.

Джерело: Апостроф

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...