Хіти тижня. Як на трасу Київ-Чоп винищувачі сідали (відео)

В рамках навчань військові відбивали потенційне масштабне вторгнення ворога.

У Рівненській області сьогодні пройшли військові навчання. Там задля посадки літаків повітряних сил перекрили частину траси Київ-Чоп, передають Патріоти України з посиланням на 5 канал.

У навчаннях брали участь солдати 39 бригади тактичної авіації. Усього було задіяно дванадцять винищувачів, чотири з яких – літаки Су-27 – працювали на трасі Київ-Чоп.

Спочатку один літак провів дорозвідку погодних умов. За ним два літака просто пролетіли над трасою, і лише один здійснив посадку та злетів.

Ці навички знадобляться військовим льотчикам у разі масштабного вторгнення ворога. Трасу Київ-Чоп українські військові зможуть використати як злітно-посадкову смугу. Для цього на цій ділянці дороги немає поворотів, дорожнє полотно майже без вибоїн, а обабіч траси немає ні дерев, ні електростовбів.

Подивитися на відпрацювання маневрів прийшли мешканці навколишніх сіл. Крім цього, сюди завітрали люди з сусідніх областей. Кажуть, подивитися і показати дітям, як сідає літак.

Самі навчання розпочалися на три години пізніше запланованого часу. Через погодні умови, до кінця не було зрозуміло, чи відбудеться відпрацювання елементу взагалі.

Решта літаків, які вилетіли з Житомирського аеродрому пройшли вишкіл на Хмельниччині та Волині. Вони відпрацювали перехоплення бомбардувальника та примушування його до посадки на оперативний аеродром.


Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...