Хіти тижня. Їжу приносили на двох: Моряк ВМСУ поділився зворушливою історією про дружбу в полоні

В СІЗО Лефортово сусідом українця по камері був колишній міністр освіти республіки Дагестан.

В'ячеслав Зінченко

Старший матрос катера "Нікополь" В'ячеслав Зінченко, який пробув в російському полоні 286 днів, поділився зворушливою історією про дружбу в застінках Кремля. Її опублікували на сторінці волонтерського фонду "Повернись живим" у Facebook, передають Патріоти України.

Герой розповів, що в СІЗО Лефортово його сусідом по камері був колишній міністр освіти республіки Дагестан Шахобаско Шахов. "Коли його дружина дізналася, з ким він перебуває у камері, то їжу почала передавати на двох", – згадує Зінченко, розповідаючи про те, як йому вдалося не зламатися і не втратити віру в полоні у окупантів.

Після того, як вдалося повернутися на Батьківщину, розповідає моряк, йому довелося заново вчитися жити. Адже після майже року в тісній камері все знову було в дивину. "Найстрашнішим для мене було повернутися додому. Коли повертаєшся з клітки розміром 2х6, в якій пробув тривалий проміжок часу, коли у тебе забрали абсолютно все, а головне – свободу. А тут ми приїхали: до нас увага, свобода дій. Ти можеш йти вперед, дивитися на людей, машини, йти і не зупинятися. Ці почуття не передати словами", – ділиться пережитим досвідом юний воїн.

Також Зінченко розповів, що після звільнення продовжив свою кар'єру у ВМСУ і вступив до Військового інституту телекомунікацій та інформатизації, оскільки планує стати офіцером.

"Як тільки ви починаєте...": Київ має нестандартно реагувати на тактику Путіна, - швейцарський експерт

субота, 20 квітень 2024, 7:38

Відео з фронту свідчать про те, про що вже давно говорять військові експерти, Росія має проблеми з постачанням достатньої кількості матеріалів для війни в Україні, передають Патріоти України. На кадрах видно, як російські військові пересуваються прифро...

Ситуація патова для всіх? Росіяни посилюють мобілізацію для наступу, але їм це може не допомогти, - ISW

субота, 20 квітень 2024, 7:30

Російські війська посилюють криптомобілізацію напередодні очікуваної наступальної операції влітку 2024 року. Однак їм буде складно швидко створити ефективні резерви на оперативному і стратегічному рівнях через великі втрати на фронті в Україні та у вип...