Хіти тижня. Хабаровськ знову висипав на вулиці: Спалахнула потужна акція протесту, люди вимагають скинути Путіна (відео)

У крайовій столиці РФ вже 15-й день поспіль тривають масові акції на підтримку арештованого екс-губернатора Сергія Фургала і проти призначення Михайла Дегтярьова

У суботу, 25 липня, в Хабаровську (Росія) продовжилися мітинги протесту на захист колишнього губернатора Хабаровського краю Сергія Фургала. Також росіяни вимагають відставки глави РФ Володимира Путіна. Як пише "Медуза", сьогоднішня акція може стати найбільшою, затьмаривши попередні мітинги в підтримку ексчиновника, зазначають Патріоти України. Протестуючі скандують такі гасла: "Свободу", "Поки ми єдині – ми непереможні", "Це наш край", а також "Геть царя", "Росія, прокидайся" і "Путіна у відставку".

Акція почалася біля будівлі крайової адміністрації. Після скандування гасел "Свободу Фургалу!" і "Дегтярьов, йди!" протестувальники з транспарантом "Ми голосували за Фургала" рушили ходою вулицями міста. Люди скандували "Я, ми, він, вона - за Фургала вся країна!", "Москва, поверни Фургала" і "Чесний суд в Хабаровську".

Протестуючі росіяни вийшли на центральні вулиці Хабаровська – Тургенєва, Муравйова-Амурського і центральну площу Леніна. За даними російських видань в акції протесту беруть участь кілька десятків тисяч осіб, що приблизно на третину більше, ніж під час попередніх суботніх акцій, 18 і 11 липня, які були названі наймасовішими в історії Хабаровська.

Додамо, що прокремлівська "Комсомольская правда" пише, що число протестуючих досягло 20 тисяч чоловік, в той же час в мерії міста кажуть, що на мітинг лише 6,5 тисячі росіян. Приплив людей фіксують і надалі. Так за оцінками місцевого видання "Знак" на акцію вийшли 95 тисяч учасників, які пройшли протестною колоною центральною вулицею Хабаровська.

"У крайовій столиці проходить чергова акція на підтримку арештованого губернатора краю Сергія Фургала. На площі перед урядом регіону сьогодні зібралося близько трьох тисяч осіб. Під час ходи до натовпу приєдналися ще близько трьох тисяч осіб. Всього акція зібрала близько 6,5 тисяч городян", – повідомили в мерії міста.

Відзначимо, що акції протесту на підтримку Фургала проходять також у Владивостоці, Южно-Сахалінську і Комсомольська-на-Амурі.


"Звісно, що це комбо": У Повітряних силах назвали "вендетою" збиття Ту-22 в Росії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:42

У Повітряних силах ЗСУ назвали збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 у Ставропольському краї своєрідною "вендетою" за масовану атаку по Україні в ніч проти 19 квітня, передають Патріоти України. з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Іллю Євл...

Страшний ранок: Окупати вдарили по Дніпру і області - убили 6 дорослих і 3 дітей

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:22

У результаті російського удару у місті Дніпро загинули 2 людей, у Синельниковому загинули 6 людей, серед яких двоє малолітніх дітей, ще 29 жителів області дітали поранення. Пізнше стало відомо, що у лікарні померла ще одна дитина, передають Патріоти У...