Хіти тижня. Конструкторам українського "Корсара" є про що подумати: Польща провела успішні випробування нового ПТРК PIRAT (відео)

Новітня польська протитанкова програма Pirat, яку розробляють компанії MESKO S.A. та CRW Telesystem-Mesko пройшла важливі польові випробування, зазначають Патріоти України. Тут використовується сучасна система наведення, яка відповідає стандартам НАТО і дозволяє атакувати цілі з верхньої півсфери, пройшов важливий етап польових випробувань.

Повідомляється, що під час випробувань на полігоні Lipa нова ракета показала високу точність попадання у ціль. Так перша ПТКР була запущена з відстані близько 2050 метрів, поціливши у лазерну «пляму» діаметром 70 см, а друга - з відстані близько 900 метрів, в «пляму» діаметром 30 см. Обидві ракети потрапили в цілі в заданих межах, що довело високу точність комплексу.

На відміну від українського "Корсара", який використовує для наведення лазерний промін, що "підсвічує" ракету, передаючи таким чином сигнали керування, в польському ПТРК використано принцип підсвічування цілі та скеровування ракети на відбитий від цілі лазерний промінь. Для позначення цілі в ПТРК Pirat використовується сучасний лазерний підсвітлювач LPC-1 з кодованим променем. Крім цього, ракета комплексу здатна вражати цілі, здійснюючи під час польоту підйом на висоту понад сто метрів з тим, щоб потім влучити в найменьш захищені точки у верхній напівсфері бронетехніки. Це дозволяє більш ефективно боротися з танками та іншими бронеоб'єктами.

Попадання ПТРК Pirat в мішень під час нещодавніх випробувань на полігоні Lipa


Зазначається, що на випробуваннях було вдало протестовано саме атаку зверху, за допомогою LPC-1, який, як і головка наведення ПТРК Pirat, відповідають стандарту НАТО STANAG 3733.

Лазерний підсвітлювач цілі LPC-1 від компанії Telesystem на виставці MSPO- 2019

Проведення успішних тестів на двох різних відстанях дозволило переконатися в ефективності алгоритмів наведення ракети.

Варто додати, що макет оновленого протитанкового комплексу був представлений на нещодавній виставці MSPO-2019. Як вже повідомлялось раніше Defense Express, в розробці перших варіантів комплексу активно брало участь вітчизняне ДП «ДККБ «Луч», що входить до складу держконцерну «Укроборонпром».

Макети ПТРК Pirat (пусковий контейнер та ракета) на виставці MSPO-2019 (верхні фото). Більш ранні варіанти ракет для комплексу Pirat на виставках MSPO минулих років

Нагадаємо, що роботи над комплексом тривають ще з 2011 року й варіант-демонстратор ракети (Pirat 1 та Pirat 2), що представлявся на попередніх вивтсавках MSPO, був практично повною копією української протитанкової керованої ракети Р-3 для комплексу «Корсар». Однак новий польський демонстратор, що був представлений цього року, зовні суттєво відрізняється від попередників, хоч і має спільні риси та схожі параметри ТТХ (дальність до 2,5 км, бронепробиття на рівні 500 мм – прим. ДЕ).

190909 Pirat 1

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...