Хіти тижня. "Кожен п'ятий - за Путіна": Портников розкрив небезпечну аферу Кремля на виборах у Раду

Прокремлівська політсила "Опозиційна платформа - За життя" посіла на позачергових виборах до Верховної Ради друге місце. Незважаючи на високий запит українського суспільства на нові обличчя у владі, їй вдалося схилити значну його частину до підтримки путінської політики. На цей небезпечний нюанс звернув увагу український журналіст, публіцист Віталій Портников у статті для "Деталей", повідомляють Патріоти України.

"Не побоялася кинути виклик Зеленському відверто проросійська "Опозиційна платформа – За життя", лідерами якої є колишній віце-прем'єр України Юрій Бойко і колишній глава адміністрації президента Віктор Медведчук. Політики "класичного" проросійського табору не пропонували виборцю нових облич. Замість цього вони пропонували йому одне старе обличчя – президента Росії Володимира Путіна", – пише він.

Пояснюючи, як Кремлю вдалося домогтися такого результату, Портников перерахував інструменти, за допомогою яких ставленики країни-агресора переконували свій електорат. Так, напередодні виборів один з близьких до кума президента РФ Віктора Медведчука телевізійних каналів анонсував проведення телемосту з головним російським пропагандистським каналом "Росія-24".

Після скасування телемосту лідери "Опоплатформи" Бойко і Медведчук із соратниками провели в Москві зустріч з прем'єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим, а перед самими виборами Медведчук взагалі зустрічався у Санкт-Петербурзі з Путіним. Це також активно висвітлювалося близькими до "Опозиційної платформи" телеканалами.

"В результаті партія Медведчука посіла друге місце за підсумками виборів, а російські медіа із задоволенням відзначили, що навіть після п'яти років війни на Донбасі кожен п'ятий виборець голосує за Путіна", – робить висновок Портников.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....