Хіти тижня. Кремлю доведеться за все відповісти: Азербайджан береться за російських терористів Донбасу

Російські бойовики, які брали участь у війні на Донбасі на стороні кремлівських найманців, засвітилися в Карабасі, ведучи бойові дії проти мирного населення.

Кримінальну справу за статтями "Ведення агресивної війни", "Умисне вбивство, вчинене злочинною організацією або спільнотою", "Незаконне перетинання державного кордону Азербайджанської Республіки" порушено Генеральним прокурором Азербайджану. Головний фігурант цієї справи, як пише Генпрокуратура Азербайджану, людина, яка очолює угруповання, що воює на боці Вірменії, а 2014 році засвітилася в Криму і на Донбасі, передають Патріоти України.

Це, як повідомляють азербайджанські ЗМІ, Армен Гамлетовіч Мартоян - керівник "Союзу добровольців Криму", також відомий як Самвел, один з керівників вірменської громади в окупованому Росією Сімферополі.Відомо, що члени цієї неформальної організації брали участь в окупації Криму на стороні росіян, а деякі з них також брали участь в бойових діях на Донбасі в 2014-2015 роках.

У повідомленні Генеральної прокуратури Азербайджану говориться, що Армен Мартоян і ще кілька осіб прибули на територію Вірменії, а звідти - на територію Нагірного Карабаху, що є окупованою територією Азербайджану.Потім ці люди брали участь в бойових діях, причому відомо, що воювали вони не проти Збройних сил Азербайджану, а проти мирного населення, тобто обстрілювали населені пункти.

Генпрокуратура Азербайджану має намір подати в Генпрокуратуру Росії запит з вимогою роз'яснити, як на територію Вірменії потрапили жителі окупованого українського півострова. Крім того, Мартоян і його угруповання звинувачуються в найманстві та інших військових злочинах.

"Це дуже цікаво, але лише одна країна варта уваги": Американський дипломат дав оцінку розмовам про новий мирний план для України

субота, 20 квітень 2024, 8:49

Лише Україна має право вирішувати, яким має бути «мирний план». На цьому наголосив Вільям Тейлор, віцепрезидент Інституту миру США, експосол США в Україні та колишній тимчасовий повірений у справах США в Україні в інтерв’ю "Главкому", передають Патріо...

Путін не зупиниться: Генінспектор Бундесверу заявив, що РФ може підготуватися до нападу на НАТО через 5-8 років

субота, 20 квітень 2024, 8:30

Росія може бути готова до військового нападу на країни НАТО вже через п’ять-вісім років. Щоб бути загрозою, спочатку їй потрібно відновити свої сили, виснажені в Україні, вважає генеральний інспектор Бундесверу Карстен Бреєр, передають Патріоти Україн...