Хіти тижня. Курс визначено: “Україна не визнає анексію Криму Росією в обмін на мир на Донбасі. Повернення Криму - це частина нашої національної ідеї”, - Зеленський (відео)

Схоже шостий президент остаточно відкинув політику замовчування кримськогоо питання, щоб не засмучувати, як переконався. недоговороспроможного Путіна

Президент Володимир Зеленський заявив, що повернення Криму є частиною української національної ідеї, при цьому запевнивши, що Україна не визнає анексію Криму Росією в обмін на мир на Донбасі. Про це глава держави заявив в рамках форуму “Ace of Crimea” в Києві, зазначають Патріоти України.

За його словами, той факт, що Крим-це частина України, є такою ж аксіомою, як і те, що тиждень складається з семи днів. Глава держави підкреслив, що українці на 100% єдині в питанні невизнання анексії півострова.

“Отже, повернення Криму – це безперечна частина нашої національної ідеї”, – заявив Зеленський.

Гарант Конституції зазначив, що захоплення Криму Росією показало всьому світу недосконалість і вразливість системи міжнародного права. Зеленський підкреслив, що Україна продовжує боротися за мир на Донбасі, при цьому варіант остаточної “здачі” Криму Росії не розглядається ні за яких обставин.

“Ми зробимо все, щоб над Кримом знову майорів український прапор. Так, це дуже складна задача, яка не може вирішитись, на жаль, завтра. Але є речі, які ми можемо і повинні робити вже сьогодні”, – сказав президент.

Одним з важливих кроків глава держави назвав підтримку проживаючих в Криму людей і громадян з кримською реєстрацією. Не менш важливими завданнями є звільнення політв’язнів і відновлення українського мовлення на півострові.


Заява спікера парламенту Вірменії щодо України викликала істерику в Москві

четвер, 25 квітень 2024, 5:58

Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив про "рішучу підтримку Єреваном територіальної цілісності України, Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн". У Росії стверджують, що він "перейшов усі червоні лінії", повідомляють Verelq та APA. . Виступаючи ...

Втричі більше ніж зазвичай: США оголосили великий пакет військової допомоги Україні

четвер, 25 квітень 2024, 5:25

Міністерство оборони США 24 квітня оголосило про виділення пакета військової допомоги Україні загальною вартістю 1 мільярд доларів – першого відтоді, як Конгрес ухвалив додаткове фінансування для допомоги іноземним союзникам. "Це оголошення є 56 транше...