Хіти тижня. Мало дали: У Мінську силовики Лукашенка жорстоко побили та затримали російського пропагандиста, "літописця" війни на Донбасі

В Білорусі побили та затримали російського пропагандиста Семена Пегова, повідомляють Патріоти України з посиланням на білоруські інфоресурси. Користувачі мережі інтернет розгледіли його на одному з фотознімків білоруського порталу TUT.by.

Семен Пегов відомий під псевдонімом WarGonzo та здебільшого висвітлює діяльність російсько-окупаційного контингенту на непідконтрольній уряду України території Донецької та Луганської областей.

Пізніше "жертва репресій" Пегов розповів подробиці своєї пригоди. В ефірі YouTube-каналу «Соловйов LIVE» він заявив, що втратив свідомість.

«Я потерял сознание. Я не понял, правда, с какой стороны и что прилетело, если честно. Это я уже потом шишку на голове нащупал, когда был в автозаке», — розповідає "герой".

Він запевняє, що в момент удару стояв між ОМОНом і протестуючими.

При цьому Пегов запевнив, що силовики, які перебували в автозаку, вели себе гідно, з повагою і поспілкувалися з ним на тему спільних знайомих серед представників спецпідрозділів. Мабуть саме таким чином прислужник диктаторів досяг "поваги" у держиморд автозаку.

Московський пропагандон також розповів, що в натовпі протестуючих було багато провокаторів, а в ізолятор в результаті потрапило безліч випадкових людей. «Один гражданин Турции, студент, учится на переводчика, он, например, сам подошел к омоновцам. Спросил: "Как мне лучше пройти?" А в итоге тоже попал случайно в замес», - розповів Пегов.

За його словами, в СІЗО його не оглядав лікарі, також не було харчування і питної води. Журналіст звернув увагу на те, що в таких умовах знаходилися всі затримані.

В даний час Пегов знаходиться в російському посольстві в Мінську. Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова заявила, що незабаром буде вирішено питання про відправку Пегова і його колег, журналістів видання Daily Storm Дмитра Ласенко і Антона Старкова, в Смоленськ.

Москва намагається тиснути на "всіх напрямках": Росія готує диверсії по всій Європі, - FT

неділя, 5 травень 2024, 17:48

Росія активно готується до проведення диверсій, зокрема, вибухів та підпалів на території Європи. При цьому, її не бентежать можливі жертви серед цивільних. Про це пише FT, передають Патріоти України. Акти саболтажу уже відбувається. Розвідки країн Євр...

"Підриваються наші бійці та техніка": Російські окупанти скаржаться на українські ДРГ, які заходять із Сумщини

неділя, 5 травень 2024, 17:43

Російські окупанти скаржаться, що українські ДРГ активізувалися з боку Сумщини і створюють проблему для їхнього особового складу та техніки. Про це розповів командир російської інженерно-саперної роти, передають Патріоти України. За його словами, украї...