Хіти тижня. Мінування ліфта для вбивці українців відпрацьовували в Києві: Ліквідація "Мотороли" ледь не зірвалась в останній момент, диверсанти допустили прикрий прокол, - Бутусов

Ліквідацію "Мотороли" готували в Києві і ледь не зірвали в останній момент, – Бутусов

Ліквідація терориста "ДНР" Арсенія Павлова ( "Моторола") готувалася в Києві. Однак під час організації вибуху українські агенти допустили помилку, яка могла зірвати весь хід спецоперації. Про це розповів журналіст Юрій Бутусов, зазначають Патріоти України. За його словами, для реалізації плану – підриву ліфта будинку в Донецьку, де жив сепаратист, – зголосилися два добровольця. Один з них – кадровий співробітник зі спецпідготовкою, інший – позаштатний агент.

"Тренування проводилося в Києві, в під'їзді будинку, де був встановлений ліфт аналогічної конструкції. За легендою, диверсанти діяли як бригада ліфтерів, які проводять плановий огляд. Вони повинні були відкрити шахту ліфта і встановити на кабіні міни", – розповів Бутусов.

За кілька днів до вибуху "ремонтники" прийшли до під'їзду, пройшли пункт охорони і встановили бомбу на вентиляційну решітку. Але виявилося, що агенти забули на даху ліфта мобільний телефон. В результаті співробітник СБУ повернувся і усунув "прокол".

"Виявлення телефону до моменту проведення спецоперації могло привести до її провалу. А виявлення телефону навіть після успіху дозволило б росіянам отримати деякі деталі контактів, які їм знати не варто", – написав журналіст.

Українським диверсантам також було важливо виключити всі ризики для мирних жителів, які проживали в будинку. Саме з цієї причини в ліфті встановили прослуховуючий датчик: коли Павлов зайшов в під'їзд зі своїм охоронцем, агент зателефонував "Моторолі", щоб підтвердити його місцезнаходження. У той момент, коли в ліфті задзвонив телефон, а терорист підняв трубку, пролунав вибух.

"Всі українські диверсанти, які здійснили цю надзвичайно зухвалу спецоперацію, благополучно покинули Донецьк", – додав Бутусов.

Для Кремля це значна втрата: Авіаексперт розповів, скільки в Росії лишилося Ту-22М3, після того, як один з них збила Україна

субота, 20 квітень 2024, 10:54

Заступник Генерального директора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби, експерт із авіації Анатолій Храпчинський розповів в інтерв'ю Radio NV, скільки в Росії залишилось бомбардувальників Ту-22М3, після того, як один з них збила Укр...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів в дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...