Хіти тижня. Москва вийшла на "Майдан": Закривавлені демонстранти, поліцаї луплять людей кийками, понад 500 затриманих (фото, відео)

Держиморди режиму Путіна хапають без розбору. І мітингарів, і просто перехожих

Біля будівлі мерії в Москві проходить акція протесту проти недопуску незалежних кандидатів на вибори в Мосміськдуму. Ініціатором мітингу за вільні вибори став опозиціонер Олексій Навальний, заарештований на 30 діб. Ще до початку заходу поліція почала проводити масові затримання, пише DW, зазначають Патріоти України.

Число затриманих на 17.00 за Києвом перевищило 520 осіб. У московській поліції оцінили чисельність учасників акції в 3,5 тисячі осіб. Як видно на фото з місця подій, одній з учасниць акції розбили обличчя. Її затримали, проте пізніше відпустили. За інформацією телеканалу "Дождь", постраждала - депутат Ради депутатів округу Хамовники.

"Всі затримані доставляються до територіальних підрозділів поліції для розгляду. Значна кількість затриманих не є мешканцями Москви", - заявили у прес-служби поліції Москви.

Як повідомляє "Новая газета", на перетині Тверського бульвару з вул.Тверською та Пушкінською люди стоять по обох боках вулиці, зрідка вигукуючи "Ми тут влада", ніхто не розходиться.

Навпроти стоїть Росгвардія у повній амуніції. Поруч стоять співробітники поліції з залізними щитами для відтискування людей. Їх вони поки не застосовували, але тримають на напоготові, зазначає видання.

У Брюсовом провулку почалася друга хвиля жорсткого відтиснення учасників мітингу: ОМОН застосовує кийки і електрошокери. Людей, що сидять на асфальті, розігнали. Люди скандують: "Геть владу чекістів" і "Вставайте поруч з нами".

Раніше у Брюсовом провулку людей били кийками, відтісняючи, після чого почалися жорсткі затримання. У відповідь на дії ОМОНу присутні скандували "Ми без зброї!" і "Де ваша совість?".

Спроба трампістів затягнути процес не пройшла: Сенат США провів процедурне голосування щодо пришвидшення голосування допомоги Україні

середа, 24 квітень 2024, 2:35

23 квітня Сенат США підтримав скорочення процедури розгляду законопроєкту про фінансування військової та економічної допомоги Україні. 80 сенаторів підтримали клопотання лідера демократичної більшості в Сенаті Чака Шумера "про завершення дебатів", яке ...

Адміністрація Байдена поспішає наздогнати втрачений час: Далекобійні ATACMS будуть у першому пакеті - ЗМІ

середа, 24 квітень 2024, 1:45

У наступному пакеті американської військової допомоги Україні вартістю близько мільярда доларів вперше можуть бути далекобійні ракети ATACMS. Про це у вівторок, 23 квітня, пише CNN із посиланням на джерела." . "Під час брифінгів у Конгресі протягом ос...