Хіти тижня. Москва за повернення пари скель вимагала глобальної зради: Японія відмовилася укладати мирний договір з Росією

Японці вперто наполягали на поверненні всіх 4-х островів, а Путін за 2 острівки хотів поховати міжнародне право визнанням Токіо анексії Криму, скасування санкцій, шалені інвестиції, а головне розірвання військової угоди з США - "жадность фраера сгубила"

Уряд Японії вирішив відмовитися від ідеї підписання з Росією рамкової угоди щодо мирного договору в кінці червня. Про це в суботу, 1 червня, повідомило токійське видання Asahi Shimbun з посиланням на урядові джерела, зазначають Патріоти України.

Як зазначає газета, раніше японський уряд сподівався підготувати цю угоду до саміту «Великої двадцятки», який пройде в Осаці 28-29 червня і в ході якого запланована зустріч прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе і президента Росії Володимира Путіна.

Токіо, зокрема, мав намір підтвердити Спільну декларацію СРСР і Японії від 1956 року, в якій Москва заявляла про готовність передати Японії два острови південної частини Курильської гряди Шикотан і Хабомаї після укладення мирного договору.

Однак, за словами співрозмовників газети, в результаті сторони не змогли подолати розбіжності по ряду історичних моментів і питань безпеки.

Зокрема, в ході переговорів Москва висловлювала занепокоєння з приводу можливості розміщення на островах наземних систем ПРО американського виробництва в разі їх передачі Японії.

В результаті, пише Asahi Shimbun, до саміту Японія і Росія зосередяться на досягненні прогресу за спільної господарської діяльності на південних Курилах.

Раніше повідомлялося, що Москва запропонувала Токіо перейти на безвізовий режим.

За словами міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, в першу чергу мова йде про ініціативу президента Росії Володимира Путіна про введення режиму вільного переміщення між усіма жителями Сахалінської області і жителями префектури Хоккайдо.

Токіо не визнає російського суверенітету над територією Південних Курил і наполягає на поверненні під свій контроль островів Ітуруп, Кунашир, Шикотан і Хабомаї.

Москва послідовно нагадує про правомірність російського суверенітету над Курильськими островами: вони відійшли СРСР за підсумками Другої світової війни.

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...

"Це дуже цікаво, але лише одна країна варта уваги": Американський дипломат дав оцінку розмовам про новий мирний план для України

субота, 20 квітень 2024, 8:49

Лише Україна має право вирішувати, яким має бути «мирний план». На цьому наголосив Вільям Тейлор, віцепрезидент Інституту миру США, експосол США в Україні та колишній тимчасовий повірений у справах США в Україні в інтерв’ю "Главкому", передають Патріо...