Хіти тижня. На Мі-8 МСБ-В випробовують С-13

Найближчим часом планують проведення спеціальних випробувань гелікоптера Мі-8 МСБ-В, оснащеного некерованим ракетним озброєнням типу С-13.

На Мі-8 МСБ-В випробовують С-13

Раніше здійснювались пуски С-13 з Мі-8МСБ-В під час заводських випробувань у 2017 році підприємством «Мотор-Січ», адже штатно базовий гелікоптер Мі-8 такої можливості не мав та обмежувався 80-мм С-8 та 57-мм С-5.

122-мм некерована авіаційна ракета С-13 призначена знищення техніки та живої сили противника, яка знаходиться в особливо міцних укриттях, як то наприклад залізобетонні бункери чи насипні стоянки літаків на аеродромах.

Блок Б-13Л для ракет С-13

С-13 встановлюються по п’ять штук у блоки типу Б-13Л, що розміщуються на ударних гелікоптерах типу Мі-24/28/35 та літаках.

Дальність польоту уламко-фугасного снаряду С-13 ОФ складає до 3 тисяч метрів і тому використання їх з багатоцільового гелікоптеру Мі-8 дозволить значно збільшити його ударні властивості.


Окрім майбутніх випробувань С-13, тривають державні випробування комплексу протитанкового керованого ракетного озброєння «Бар’єр-В» на гелікоптері Мі-8МСБ-В.



Випробування розпочались у 2017-у році, коли були проведені дослідні випробування цього комплексу. Тодішні попередні висновки позитивні: техніка працювала штатно, заявлені характеристики підтверджено, зауважень до роботи систем немає.

Окрім цих випробувань очікується оцінка фахівцями Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки (ДНДІ ВС ОВТ) бойового застосування багатоцільового гелікоптера Мі-8 МСБ-В в вночі з використанням окулярів нічного бачення.


Джерело


Опублікував: Андрій Савчук

"Я це передбачав": Ілон Маск знову заговорив про поразку України після скандальної статті Politico

четвер, 18 квітень 2024, 16:53

Американський мільярдер Ілон Маск відзначився черговою скандальною заявою про російсько-українську війну. Цього разу винахідник видав, що нібито передбачає поразку України. При цьому Маск заявив, що кінець війни на користь Росії легко передбачити. Про ...

Можливий мокрий сніг: Діденко попередила про погіршення погоди в Україні і розповіла, де буде найхолодніше

четвер, 18 квітень 2024, 16:30

Дощовий циклон та атмосферні фронти почнуть зсуватися з території України у п'ятницю, 19 квітня. Втім у західних та північних областях все ще можливі опади. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За прогнозами Діденк...