Хіти тижня. Над Москвою вдарить грім: Найпотужніший бойовий ракетний комплекс України отримав достатню кількість "сердець" для випробовувань

190926 Grom 0

За 6 років роботи над новим оперативно-тактичним комплексом українські фахівці з ДП НВО ПХЗ та КБ «Південне» зібрали для нього щонайменше 12 ракетних двигунів. Наразі ОТРК «Грім/Сапсан» готовий до льотних випробувань, йдеться в оприлюдненому відео, котре випущене до 90-річного ювілею ДП «НВО «Павлоградський хімічний завод», зазначають Патріоти України.

«На початок 2013 року почалася активна робота з відтворення оперативно-тактичного комплексу в Україні в рамках проекту «Сапсан», - відзначають у відео.


При цьому, тодішнє керівництво України, в особі міністра оборони Лебедєва, офіційно відмовилося від державної підтримки робіт по даному комплексу.

ДП НВО ПХЗ в кооперації з КБ «Південне» продовжили роботи по комплексу самостійно, за свій рахунок та без фінансування з боку держави.

Випробування двигуна для ОТРК «Грім-2»

«Надалі, в рамках розвитку програми створення оперативно-тактичних комплексів були запущені 19 нових технологічних ліній, навчений персонал, зібрані перші 12 двигунів для проведення всього комплексу випробувань, як заводом, так і всіма підприємствами-партнерами по кооперації», - повідомляють представники прес-служби заводу.

Радіолокаційна головка самонаведення (ГСН) 3-х мм діапазону хвиль та Комплексована ГСН (радіолокаційна + оптична) для ОТРК «Сапсан» від ТОВ «САТС» на виставці «Зброя та Безпека-2018»

«Сьогодні багатофункціональний високоточний оперативно-тактичний комплекс «Грім» з дальністю стрільби до 300 км в експортному варіанті та до 500 км для Збройних сил України, з перспективою нарощування (дальності) до 1,5 тис. км, готовий до льотних випробувань, навчання військових та реалізації державного оборонного замовлення», - наголошують у своєму фільмі представники ДП НВО ПХЗ.

Нагадаємо, перші випробування створеного Україною в рамках ВТС із Саудівською Аравією нового оперативно-тактичного ракетного комплексу «Грім-2» дальністю до 300 км, заплановані на осінь 2019 ріку. Надходження на озброєння (експортного варіанту для Саудівської Аравії -прим. ДЕ) очікується з 2022 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що "Південмаш" посилив ОТРК "Грім-2" інноваційними головками самонаведення, котрі забезпечують ювілірне ураження цілі.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...