З архіву ПУ. Над Москвою вдарить грім: Найпотужніший бойовий ракетний комплекс України отримав достатню кількість "сердець" для випробовувань

На початок президенства Зеленського Україна вже мала всі технічні можливості, щоб швидко поставити на озброєння ракети стримування, котрі могли дістатись до Москви

190926 Grom 0

За 6 років роботи над новим оперативно-тактичним комплексом українські фахівці з ДП НВО ПХЗ та КБ «Південне» зібрали для нього щонайменше 12 ракетних двигунів. Наразі ОТРК «Грім/Сапсан» готовий до льотних випробувань, йдеться в оприлюдненому відео, котре випущене до 90-річного ювілею ДП «НВО «Павлоградський хімічний завод», передаають Патріоти України 27 вересня 2019 року.

«На початок 2013 року почалася активна робота з відтворення оперативно-тактичного комплексу в Україні в рамках проекту «Сапсан», - відзначають у відео.


При цьому, тодішнє керівництво України, в особі міністра оборони Лебедєва, офіційно відмовилося від державної підтримки робіт по даному комплексу.

ДП НВО ПХЗ в кооперації з КБ «Південне» продовжили роботи по комплексу самостійно, за свій рахунок та без фінансування з боку держави.

Випробування двигуна для ОТРК «Грім-2»

«Надалі, в рамках розвитку програми створення оперативно-тактичних комплексів були запущені 19 нових технологічних ліній, навчений персонал, зібрані перші 12 двигунів для проведення всього комплексу випробувань, як заводом, так і всіма підприємствами-партнерами по кооперації», - повідомляють представники прес-служби заводу.

Радіолокаційна головка самонаведення (ГСН) 3-х мм діапазону хвиль та Комплексована ГСН (радіолокаційна + оптична) для ОТРК «Сапсан» від ТОВ «САТС» на виставці «Зброя та Безпека-2018»

«Сьогодні багатофункціональний високоточний оперативно-тактичний комплекс «Грім» з дальністю стрільби до 300 км в експортному варіанті та до 500 км для Збройних сил України, з перспективою нарощування (дальності) до 1,5 тис. км, готовий до льотних випробувань, навчання військових та реалізації державного оборонного замовлення», - наголошують у своєму фільмі представники ДП НВО ПХЗ.

Нагадаємо, перші випробування створеного Україною в рамках ВТС із Саудівською Аравією нового оперативно-тактичного ракетного комплексу «Грім-2» дальністю до 300 км, заплановані на осінь 2019 ріку. Надходження на озброєння (експортного варіанту для Саудівської Аравії -прим. ДЕ) очікується з 2022 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що "Південмаш" посилив ОТРК "Грім-2" інноваційними головками самонаведення, котрі забезпечують ювілірне ураження цілі.

У ворога за добу значно поменшало артилерії та автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 24 квітня

середа, 24 квітень 2024, 7:54

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 24.04.24 орієнтовно склали:

Тікай, Федорович, тікай... На головному пропагандистськоу телешоу путіна раптово рознесли Януковича

середа, 24 квітень 2024, 6:24

На росТБ пропагандисти договорилися до того, що Янукович також був фашистом й русофобом. Його обзивали останніми словами, хоча самі просували цю кандидатуру. Про це говорить журналіст Денис Казанський. Один із гостей ефіру, який перейшов на бік ворога,...