Хіти тижня. "Не бачу великої проблеми в тому": Зеленський прокоментував пропозицію Богдана про російську мову для Донбасу

Жителям окупованих територій слід дати можливість розмовляти тою мовою, якою вони хочуть. Про це заявив президент України Володимир Зеленський, повідомляють Патріоти України з посиланням на “Інтерфакс-Україна”. На думку глави держави ніякої мовної проблеми, у країні немає.

“Ідея Андрія (глави Офісу президента Андрія Богдана – Ред.) – це його ідея, але і люди про це говорять. Я думаю, що ми коли-то припинимо війну, і потрібно дати людям в Донецьку говорити тою мовою, якою вони хочуть. В чому тут проблема? У нас немає цієї проблеми”, – сказав він, коментуючи ідею Богдана дати двом областям особливий мовний статус.

Між тим, Зеленський готовий враховувати думку жителів Донбасу з усіх гуманітарних питань.

Він підкреслив, що однією з тез інформаційної війни є твердження про те, що не можна говорити російською мовою. Однак він навів у приклад себе: розмовляє на якому хоче.

«Якщо буде у донеччан якась спеціальне прохання, щоб вони, наприклад, документи могли заповнювати російською мовою, – я не бачу великої проблеми в тому, щоб це обговорити”, – додав він.

Втім, українська мова залишиться єдиною державною.

Раніше, в ході свого інтерв’ю глава Офісу президента Андрій Богдан заявив, що в разі повернення Луганська і Донецька, можна було б дозволити офіційно використовувати російську мову в якості регіональної.

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...