Хіти тижня. Обіцяв будь-які "послуги". Без "табу": СБУ затримала "друга Зеленського" за хабар у $1,5 млн (фото)

У Києві працівники Служби безпеки України затримали чоловіка, який називався "позаштатним помічником" вищого керівництва держави і торгував посадами, передають Патріоти України.

Оперативники і слідчі СБУ встановили, що зловмисник підшукував "клієнтів" через контакти з діловими колами та чиновниками середньої ланки.

Шахрай казав, що є "близьким другом" майже всіх вищих осіб держави, пропонуючи посприяти призначенню на керівні посади у правоохоронних та державних органах.

Правоохоронці затримали шахрая у центрі Києва, згідно зі ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України, після отримання частини авансу у розмірі 50 тис. дол.

Слідчими СБУ зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Втричі більше ніж зазвичай: США оголосили великий пакет військової допомоги Україні

четвер, 25 квітень 2024, 5:25

Міністерство оборони США 24 квітня оголосило про виділення пакета військової допомоги Україні загальною вартістю 1 мільярд доларів – першого відтоді, як Конгрес ухвалив додаткове фінансування для допомоги іноземним союзникам. "Це оголошення є 56 транше...

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...