Хіти тижня. "Однозначна позиція": У Зеленського висловилися про українську воду для окупованого Криму

Не постачати воду в окупований Крим Північно-Кримським каналом — це правильна позиція.

Антон Кориневич

Таку думку висловив постійний представник президента в АР Крим Антон Кориневич, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

"Мені здається, що це недоречно. Позиція щодо непоставок води Північно-Кримським каналом у Крим є правильною і вірною. Україна повинна застосовувати механізми, які має для тиску на державу-окупанта. Для держави-окупанта це питання, безумовно, є важливим, адже це, власне кажучи, господарська діяльність на території Криму" - заявив Кориневич.

Він також вважає, що не треба чекати на зміни щодо цього питання. "Не думаю, що найближчим часом ми отримаємо якісь зміни в цьому підході. У тій ситуації, що ми маємо, ми не можемо говорити про подачу води Північно-Кримським каналом в Крим. Я вважаю, що це однозначна позиція", – зазначив Кориневич.

В Офісі президента дотримуються такої ж думки щодо окупованого Криму і постачання туди електроенергії з материкової України.

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставки Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...