Хіти тижня. Ось-ось може повторити долю попередника часів Сталіна: Улюблений міст Путіна може піти з льодоходом. Азовське море добре промерзло та засніжене

Ця весна стане першим справжнім випробовуванням для "будівництва сторіччя" Володимира Путіна. І навіть, якщо перший значний сув льоду в Керченській протоці не знесе конструкцію, кожен удар брила криги об опору стане заділом на майбутнє

Кримський міст між Росією і тимчасово окупованих півостровом незабаром чекає серйозне випробування. Азовське море цієї зими таки добряче замерзло, коли почнеться відлига, і величезна маса льоду почне рухатися в напрямку Чорного моря та назад з південним вітром, опорам мосту у м'якому дні доведеться тримати нелегкий іспит.

Льодохід може стати причиною руйнування конструкції, як це вже трапилось з приходом весни 1945 року з його попередником, зазначають Патріоти України.

Керченський (Кримський) міст

За даними метеорологів, у районі Кримського моста сформувалися півметрові замети. Весь цей сніг лежить і пресується на поверхні крижаного покриву. З приходом тепла брили льоду будуть переміщатися з Чорного в Азовське море і назад, попутно перевіряючи міст на міцність.

За словами журналіста Бориса Пенчука, міст виявився виключно літньою сполукою і може нормально використовуватися тільки в теплу погоду. Під час снігопадів новостворену стаціонарну переправу довелося закрити, незважаючи на те, що у Путіна обіцяли забезпечити конструкцію сучасними антіобмерзанням.

«Гарне буде випробування для Кримського моста і його опор. Купуємо попкорн і готуємося до «шоу», - резюмує журналіст у Facebook.

До такого ж висновку прийшли російські медіа. «Закрыли движение по Крымскому мосту — его защищенности не хватило чтобы противостоять непогоде. А ведь при открытии шла речь о какой-то супер-пупер противообледенительной системе… И где она? Проектировщики даже парковочные площадки не предусмотрели», - обурюються кореспонденти видання «Аргументи тижня - Крим».

Нагадаємо, раніше колишній віце-прем'єр Криму Андрій Сенченко пояснював, що ситуація в районі мосту - «як на вулкані», а техногенна аварія - це тільки питання часу. Сезонні фактори як то льодохід, шторми і врешті землетруси прискорюють неминуче.

ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...