Хіти тижня. Перестріли на вулиці націоналісти: Суперника Лукашенка, котрий рятується в Україні, змусили вибачатися за заяву про "громадянську війну" на Донбасі

У Києві активісти-націоналісти на одній з вулиць міста зустріли білоруського опозиційного політика Валерія Цепкала і змусили його вибачитися за недавню скандальну заяву про те, що на Донбасі "йде громадянська війна".

Відео інциденту було опубліковано на порталі YouTube.

"Цепкало вибачився перед українським народом і визнав, що сказав це необдумано і насправді не розібрався в питанні", - йдеться в описі ролика.

Нагадаємо, Валерія Цепкало Центрвиборчком Білорусі не зареєстрував кандидатом в президенти країни. Перед виборами 9 серпня він покинув з дітьми Білорусь і поїхав в Росію - оскільки побоювався, що буде затриманий. Його дружина Вероніка Цепкало залишилася в Білорусі. Вона допомагає виборчого штабу єдиного кандидата в президенти Світлани Тіхановської.

Однак пізніше Цепкало прибув в Україну, де 12 серпня 2020 року оголосив про створення Фронту національного порятунку Білорусі.

Пізніше в ефірі українського телебачення зробив скандальну заяву - мовляв, на Донбасі йде "громадянська війна". Разом з тим Цепкало підкреслив, що захоплений РФ Крим, згідно з міжнародним законодавством, є українським.

На скільки Україні вистачить допомоги від США: Салліван виступив із заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:45

Конгрес США врешті-решт схвалив допомогу Україні. Анонсованого пакета має вистачити до кінця цього року. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передають Патріоти України. "Ресурси, які у США є на цю мить, доз...

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...