Хіти тижня. Посипалася роками вибудована мережа: Як арешт генерала СБУ Шайтанова вдарив по терористичній агентурі Кремля в Європі, - Bild

Затримання ШайтановаАрешт генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова є сильним ударом по терористичній мережі Путіна в Європі. Про це йдеться в матеріалі відомого німецького видання "Bild", зазначають Патріоти України.

Відзначається, що, найімовірніше, терористична мережа ФСБ має зв'язки з Німеччиною, Францією та Хорватією – країнами, в яких, крім України, особливо велика кількість вигнаних росіян, які шукали притулку від помсти Путіна.

Згідно з інформацією видання, Німеччина перебувала на перехресті російської мережі вбивств. Повідомляється, що в лютому співробітник ФСБ, офіцер зв'язку Шайтанова Ігор Єгоров зустрівся з ним у Гамбурзі, щоб обговорити останні деталі операції щодо вбивства.

Видання також відзначило, що Єгоров, за даними платформи розслідування "Еліот Хіггінс" є старшою посадовою особою в спецпідрозділі "Відділ V" ФСБ РФ, який організував вбивство Зелімхана Хангошвілі в Kleiner Тіргартен в Берліні в серпні 2019 року. Співробітникам цього департаменту дозволено офіційно вбивати "терористів" з 2006 року без залучення до відповідальності російської судової системи.

При цьому вказується, що не можна сказати, чи був причетний до вбивства в зоопарку росіянин Єгоров або Шайтанов. Розслідування тільки починається.

Офіцер СБУ Єгоров у Гамбурзі

Повідомляється також, що український шпигун Кремля Валерій Шайтанов знову і знову приїздив до Німеччини, щоб зустрітися зі своїми російськими лідерами, відчуваючи, що вони в безпеці. За інформацією BILD, західні служби допомогли спостерігати за заарештованим і його прихильниками. Крім того, до пуття не було ясно, чи буде кремлівський шпигун заарештований в Німеччині або в Україні.

Видання зазначає, що на його прохання Федеральне міністерство внутрішніх справ не хотіло коментувати арешт і попередні розвідувальні розслідування щодо російської внутрішньої спецслужби ФСБ на території Німеччини.

Військовий дезертирував до росіян та став "чиновником"

понеділок, 29 квітень 2024, 22:17

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру військовому, який самовільно залишив військову частину та перейшов на бік ворога. Імовірно, йдеться про 2022 рік, зазначають Патріоти України. "Він добровільно пішов на співпрацю з ворогом,...

Окупанти вдарили по Харкову та області авіабомбами, є руйнування та поранені

понеділок, 29 квітень 2024, 21:16

Ввечері у понеділок, 29 квітня 2024 року, російські окупаційні війська завдали ударів по Харкову та області. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. Зазначається, що ворог завдав удару по Київському району ...