Хіти тижня. Позачергове скликання Ради Зеленським: Скасування закону про люстрацію. Відставка Гончарука та уряд Шмигаля, Тігіпка, Хорошковського, - ЗМІ

Зеленський скликав позачергове засідання РадиНа позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради України в середу, 4 березня, прем'єр-міністр Олексій Гончарук, ймовірно, подасть у відставку.Про це повідомляє "Обозреватель" з посиланням на свої джерела у партії влади, зазначають Патріоти України.

В.о. прем'єра, поки не буде скасовано закон про люстрацію, може стати нинішній віцепрем'єр-міністр – міністр розвитку громад і територій Денис Шмигаль.

На крісло прем'єр-міністра, за даними джерела, розглядається дві кандидатури: бізнесмени та колишні політики Сергій Тігіпко й Валерій Хорошковський. Останній консультував Банкову з питань митниці.

Зазначимо, і Тігіпко, і Хорошковський раніше були віцепрем'єрами в першому уряді Миколи Азарова.

Сергій Тігіпко


Валерій Хорошковський

Позачергове засідання скликано відповідно до розпорядження голови парламенту від 28 лютого на вимогу президента Володимира Зеленського. Пленарне засідання відбудеться 4 березня о 16:00.

За непідтвердженими даними, на засіданні також може розглядатися питання про звільнення директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника.

В Офісі президента повідомили, що Зеленський хоче розглянути кілька законопроєктів, питання з приводу Кабінету міністрів і заслухати звіт про діяльність правоохоронних органів.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що зараз розглядається варіант із відставкою всього Кабінету міністрів, однак чутки про його можливе звільнення він спростував.

Джерело: Обозреватель

"Пройти лінію розмежування, що була до 2022 року, практично неможливо. Там усе перетворено в бетон": Черник пояснив, що треба ЗСУ для успіху

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:44

Західні ЗМІ заявили про вирішальні найближчі 5-8 місяців на фронті в Україні. Однак західні партнери мають усі можливості зробити так, аби Україна перемогла у війні вже 2024 року. Про це розповів військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі Петро Черник,...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали: