Хіти тижня. Прощавай, "Україно": У Миколаєві прощаються з готовим на 95% єдиним крейсером нашої держави

30-річна епопея побудови судна завершиться його демілітаризацією, котра займе близько 2,5 років

На ДП «Миколаївський суднобудівний завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром» готуються до розбирання крейсера та чекають на інші замовлення, повідомляють Патріоти України з посиланням на Ukrainian Military Pages.

Як розповів Генеральний директор заводу Валерій Калашников, детальний проєкт демілітаризації ракетного крейсера підписаний начальником Генерального штабу та вже лежить у нього на столі, й на заводі лише чекають відповідного розпорядження.

«Щодо крейсера ми стовідсотково почнемо демілітаризацію, об'єм її вже відомий – він вже в мене лежить на столі, підписаний начальником Генерального штабу. Тому тут в мене ніяких сумнівів немає», - відзначив гендиректор підприємства.

«Це буде не розбазарювання крейсеру, не грабіж його. Це абсолютно чіткий проєкт розроблений нашим казенним інститутом. Обладнання, в тому числі озброєння, будуть демонтовані з крейсера та встановлені на кораблях Військово-Морських Сил України відповідно до проєкту демілітаризації», - зауважив він.

За словами директора демілітаризація крейсеру «Україна» займе не менше 2,5 років, ближче до трьох. Крім фахівців заводу планується залучити підрядників, зокрема фахівців миколаївського підприємства «Ера», турбінного заводу «Зоря» та інших.

СДК «Юрій Олефіренко»

Також Валерій Калашников розповів, що 26-27 липня завод планує прийняти на ремонт середній десантний корабель ВМСУ «Юрій Олефіренко», серед іншого планується проведення капітального ремонту головних двигунів.


Крім того він повідомив, що у середу, 17 липня, з командувачем ВМСУ та начальником управління кораблебудування флоту обговорювалось питання щодо будівництва нових кораблів для ВМСУ, але відмовився уточнювати яких саме проєктів.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...