Хіти тижня. "Путин был бы мертв!": Відомий публіцист розповів, хто змусив президента РФ захопити Крим

Президент Російської Федерації Володимир Путін став заручником силовиків, які насправді керують РФ, повідомляють Патріоти України.

Таку думку висловив польський публіцист Вітольд Гадовський. "Якби в 2014 році Путін не захопив Крим і частину Донбасу, то, очевидно, він би вже не був президентом Росії, а, можливо, і позбувся б життя. І його місце зайняв би якийсь більш жорсткий політик, який, на думку силовиків, зміг би захистити інтереси Москви в регіоні", — зазначив він.

На його думку, порівняно з правоохоронцями Путін — ліберал і західник, якби не тиск з боку людей із радикальними поглядами, він би давно великою мірою переорієнтував Москву на Захід.

"Режим Путіна — це не самодержавство. Рішення президенту підказують різні кола. Він сам — не найголовніший радикал у Кремлі, а прагматик, який діє, орієнтуючись на принципи ощадливого реалізму. Він усвідомлює, що його влада спирається на силовиків", — пояснив публіцист.

"Путін чудово знає, що цілою Україною він би вдавився. У Росії досить багато своїх економічних, соціальних і демографічних проблем. Одна справа — захопити країну, а інша — її окупувати. Україна — конгломерат різних стихій, кожна з яких тягне в свою сторону, впоратися з ними складно", — завершив Гадовський.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали:

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...