Хіти тижня. "Реально Донбас не повернеться": Цимбалюк розгромив заяву "слуги народу" про колаборантів "ЛДНР" у владі

На Донбасі немає жодних "республік", там створені Росією окупаційні адміністрації, і поки там все контролюється росіянами, іншої влади там де-факто не буде.

Роман Цимбалюк. Фото: скріншот з відео.

Заява народного депутата України від "Слуги народу" Максима Ткаченко про ймовірність приходу "чесних та порядних" терористів ОРДЛО до влади після деокупації Донбасу не має нічого спільного з реальністю. Про це заявив український журналіст Роман Цимбалюк, пояснивши, що наразі про реальне повернення Донбасу не йдеться, передають Патріоти України 7 листопада 2019 року.

"Я тут займаю взагалі іншу точку зору, і не прибічник того, щоб жити в ілюзіях. Наразі росіяни не збираються повертати окупований Донбас. Вони будуть торгуватися, вони будуть пропонувати поміняти Донбас на Крим, чи навпаки. Вони будуть створювати і різні подібні інформаційні збурювання. Але наразі нічого не зміниться", – вважає журналіст.

Цимбалюк наголошує, що на Донбасі немає жодних "республік", там створені Росією окупаційні адміністрації, і поки там все контролюється росіянами, іншої влади там де-факто не буде. "Наразі ми бачимо, що там російські прапори, і з моменту середньовіччя нічого не змінилося – чий прапор, той і володіє ситуацією. Подивіться лише на міст у Станиці Луганській, що ми там бачимо? Це Кремль нам каже: ви можете обіцяти українцям мир завтра чи сьогодні, можете говорити, що треба просто припинити стріляти, але нічого не зміниться", – говорить журналіст.

"Вони не збираються іти на поступки ні на йоту. І дуже дивно, коли українцям розповідають, що влада домовиться. Та вони плювати хотіли, їм все одно. Вони хочуть, щоб нас, як незалежної держави, не було, і повернення Донбасу, реальне повернення, фактично неможливе", – додав він.

На запитання журналіста, як довго Росія утримуватиме Донбас, Цимбалюк відповів: "У перспективі найближчих років жодних змін очікувати не варто, і не треба себе обманювати. Зараз Лавров порівнює окупований Донбас із Придністров'ям. Врегулювання конфлікту там триває вже майже 30 років, хтось чув про якісь можливості? І їх не буде, тому що там, де є російський окупаційний чобіт, правда така, що українець може звільнити цю територію або військовим шляхом, або не звільнити".

Джерело: Обозреватель

Є особливий інтерес: Чеченська Республіка посилює співпрацю з Іраном, - ISW

середа, 24 квітень 2024, 14:52

Чеченська Республіка намагається поглибити зв'язки з Іраном на тлі інтенсифікації двосторонньої співпраці між Росією та Іраном у сфері безпеки. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України. Депутат Де...

Битва за Часів Яр триває: УThe Wall Street Journal пояснили, чим небезпечна втрата контролю над містом

середа, 24 квітень 2024, 14:30

Поки українські воїни в Часовому Ярі чекають на зброю союзників, ворог знищує будь-яке укриття, а безпілотники з вибухівкою вражають все, що рухається. Розташований на пагорбі над Бахмутом, Часів Яр є цінним стратегічним призом. Про це пише The Wall St...