Хіти тижня. Реванш? "В Україні суди масово випускають бойовиків "Л/ДНР", вбивці виходять на свободу", - Кабакаєв

Така хвиля звільнень терористів трапилася через нещодавнє скандальне рішення Конституційного суду України.

Останнім часом суди почали відпускати з-під арешту найманців, які на Донбасі орудували в угрупованнях "Л/ДНР". Тривогу з приводу найманців забив в Facebook відомий український волонтер і блогер Семен Кабакаєв, передають Патріоти України.

"Поки всі зайняті своїми справами на відпочинку, наші суди не сплять", - повідомив волонтер.

Він уточнив, що наш "найгуманніший суд у світі" почав останнім часом масово випускати з СІЗО затриманих терористів "Л/ДНР". "Під домашній арешт був відпущений Роман Джумаєв, який воював в підрозділі "П'ятнашки". Восени 2014 року він був під Донецьким аеропортом, а взимку 2015-го в Дебальцеве ... Той же Жовтневий суд Маріуполя звільнив з-під ув'язнення іншого бойовика - Сергія Костенюка з позивним "Хімік". Він воював з 2014 по 2015 роки. Був мінометником в "групі швидкого реагування", а потім в батареї "республіканської гвардії". Його відпустили під заставу в 150 тисяч гривень ", - розповів Кабакаєв.

"Ці люди вбивали наших військових, цивільне населення. Ці люди повинні бути в обмінному фонді, або покарані за військові злочини. Замість цього вони можуть спокійно замовляти пиво і піцу себе додому", - обурився волонтер.

Він уточнив, що така хвиля звільнень терористів трапилася через нещодавнє скандальнє рішення Конституційного суду України. Раніше підозрюваним в тероризмі громадянам могли призначити в якості запобіжного заходу тільки арешт. Зараз же їх дозволено випускати під заставу, під домашній арешт, або взагалі під чиюсь рекомендацію.

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...

На Бахмутський напрямок окупанти перекинули армійську авіацію, ЗСУ не вистачає ППО: У Нацгвардії розповіли про ситуацію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:30

На Бахмутському напрямку ЗСУ зараз дуже важко. Після Авдіївки, противник перекинув туди основні зусилля, зокрема бронетехніку, живу силу та армійську авіацію. Про це розповів Офіцер секції планування бригади "Рубіж", Майор НГУ Дмитро Кожубенко в етері ...