Хіти тижня. Рябошапка хоче зробити ветеранів АТО та ООС невиїзними? Нардеп розповіла, чим обернеться прийняття Римського статуту для українців за кордоном

Руслан Рябошапка завдяки попередній роботі і юридичному фаху добре знає цей правовий наслідок, переконує Чорновіл. Однак лобіює законопроект.

Руслан Рябошапка готується зайняти посаду Гепрокурора України

Якщо Верховна Рада України ратифікую Римський статут - це матиме надзвичайно складні наслідки для України, для військових, ветеранів та добровольців. Сфабрикована в Італії справа Марківа видасться "квіточками". Про це в ефірі "Прямого" заявила народний депутат України VIII скликання Тетяна Чорновол.

"Сьогодні заступник Офісу президента, такий собі пан Рябошапка заявив, що одне з головних завдань Верховної Ради України – це ратифікувати Римський статут. Римський статут – це суд стосовно військових злочинів в Гаазі. Насправді це буде мати надзвичайно складні наслідки для України, для українських військових, для ветеранів, для добровольців. Хоча, звичайно, це подається в хорошій, так би мовити, упаковці, як така яскрава цукерка, і здається все правильно: так, нам треба приймати участь у суді в Гаазі щодо військових злочинів. Начебто все правильно. Тому що Російська Федерація вчиняла на території України військові злочини", - заявила вона.

"Але не все так просто. В 14 році переді мною як народним депутатом та іншими народними депутатами теж постало це питання. Ми теж хотіли ратифікувати Римський статут. Але треба тут дякувати, як це не дивно, президенту Грузії Михайлу Саакашвілі, який попередив, які наслідки це буде мати для України.

І я зараз розкажу, які це наслідки буде мати для України. Справ в тому, що Росія не ратифікувала Римський статут. Тому ніяким чином притягнути Росію за військові злочини в Україні буде неможливо. А ось навпаки, притягувати українських військових, українських ветеранів, українських добровольців до військових злочинів тоді стане можливим, якщо Україна ратифікує цей Римський статут. І, повірте, у Росії дуже багато коштів, дуже великі впливи на міжнародній арені. Дуже багато заявників, які напишуть ці заяви. Знову-таки, про що буде в цих заявах?

Абсолютно переконана, що в цих заявах буде величезна кількість показів проти українських добровольців. Тому що на момент 14 року, коли пішли вони на фронт, вони не були офіційно ніяким чином оформлені від початку. Знову-таки, "Правий сектор" у нас взагалі довгий час не був ніяким чином офіційно оформлений. Тому я прогнозую, що в такому випадку наші бійці, наприклад, "Правого сектора" і добровольці не зможуть виїжджати за кордон", - сказала вона.

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...

"Треба закінчити якомога швидше": Орбан цинічно висловився про війну в Україні та приголомшив заявою про західні війська

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:15

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Захід – за крок до відправлення своїх солдатів до України. Про це пише видання Magyar Hang, передають Патріоти України. “Це не наша війна, а війна двох слов'янських народів, яку треба закінчити якомога ш...