Хіти тижня. "Різко пришвидшився процес капітуляції України перед Росією": Зеленський відповів на петицію про звільнення Єрмака

Автор петиції вимагав звільнити Єрмака і притягнути його до кримінальної відповідальності.

Керівника Офісу президента України призначають на посаду на строк повноважень глави держави і звільняють відповідно до положення про Офіс президента. Так глава Української держави Володимир Зеленський відреагував на електронну петицію з вимогою звільнити керівника ОПУ Андрія Єрмака. Відповідь розміщено на сайті президента, повідомляють Патріоти України.

Автор петиції Олександр Іванов також закликав притягнути Єрмака до кримінальної відповідальності. "Після призначення Андрія Єрмака керівником Офісу президента різко пришвидшився процес капітуляції України перед Росією", – ішлося у зверненні. Іванов засудив створення під час Мінських переговорів консультативної ради за участю представників ОРДЛО.

Як випливає з відповіді Зеленського, за підсумками засідання тристоронньої контактної групи в Мінську 11 березня було підписано "робочий документ, який носить декларативний характер, не легітимізує суб'єктності ОРДЛО, а також не змінює статусу Росії в переговорному процесі в рамках ТКГ".

Єрмак не є учасником тристоронньої групи, а був присутнім на консультаціях у Мінську "з метою оцінки стану виконання домовленостей, досягнутих під час саміту в нормандському форматі", підкреслив президент.

Він також торкнувся тієї частини петиції, у якій ішлося про ймовірну причетність глави ОПУ та його брата до "торгівлі державними посадами". "Державним бюро розслідувань та Службою безпеки України здійснюється досудове розслідування з метою перевірки наявних у ЗМІ фактів. Про результати досудового розслідування буде проінформовано суспільство через ЗМІ", – ідеться у відповіді на петицію, яка зібрала 26 316 підписів за 25 тис., які необхідні для розгляду.

У ворога за добу значно поменшало артилерії та автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 24 квітня

середа, 24 квітень 2024, 7:54

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 24.04.24 орієнтовно склали:

Тікай, Федорович, тікай... На головному пропагандистськоу телешоу путіна раптово рознесли Януковича

середа, 24 квітень 2024, 6:24

На росТБ пропагандисти договорилися до того, що Янукович також був фашистом й русофобом. Його обзивали останніми словами, хоча самі просували цю кандидатуру. Про це говорить журналіст Денис Казанський. Один із гостей ефіру, який перейшов на бік ворога,...