Хіти тижня. Щоб десь не "замочили в сортире": "Путін тягає за собою в закордонні поїздки біотуалет. Раніше такого не було", - ексшпигун КДБ

Останні події в Росії із зануленням президентських строків Володимира Путіна, правками до конституції, падінням курсу рубля на тлі падіння світових цін на нафту – не що інше, як спроба змістити Путіна з боку силового блоку Кремля.

Судячи з дій представників силового блоку, президент РФ дійсно смертельно хворий і перетворився не просто "на кульгаву качку з вискубаним хвостом, а в нелегітимного узурпатора", заявив колишній радянський розвідник і однокурсник Путіна по інституту КДБ Юрій Швець, який понад 25 років живе у США і став там аналітиком бізнес-розвідки. Він також озвучив прізвища тих, хто, дуже ймовірно, змінить Путіна на посаді глави РФ найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на видання Гордон.

– Днями перша жінка-космонавт СРСР, депутатка Держдуми РФ від "Единой России" Валентина Терешкова запропонувала занулити президентські строки Путіна. Російський президент пропозицію Терешкової підтримав. По суті, це означає, що він залишиться при владі до 2036 року. Як ви сприйняли цю новину?

– Для мене це прояв боротьби, яка розгортається між Путіним і його "наступником" і стає все публічнішою.

– Поясніть.

– Бачте, у Росії є одна специфічна радіостанція. Вона належить головному надбанню Кремля – компанії "Газпром". Шеф-редактор цієї радіостанції, такий спритний царедворець, часто з гордістю підкреслює, що довірливо спілкується в Кремлі із можними світу цього.

Я знав таких людей ще за брежнєвських часів. Вони були непотоплюваними, їх виживання ґрунтувалося на тому, що вони щодня знали, які вітри і куди дмуть цієї конкретної миті у кремлівських коридорах, і завжди пливли за течією. Такі хлопці, як писав класик, "слівця у простоті не скажуть".

– Чому ви раптом згадали про радіостанцію "Эхо Москвы" та її головного редактора Олексія Венедиктова?

– На цій радіостанції досить часто і з дуже специфічними заявами почав з'являтися професор, нещодавно вигнаний із топового російського вишу МДІМВ. Він неодноразово розповідав, що Путін з огляду на особисті причини скоро нас покине. Шановний професор практично відкритим текстом каже, що йдеться про якесь мало не смертельне захворювання, унаслідок якого Путіна скоро вже не буде.

Можу вас запевнити: така інформація – до того ж, що важливо, неодноразово! – не могла з'явитися на хвилях радіостанції, якби її головний редактор не мав на це санкції з боку того владного угруповання, яке він вважає наразі найвпливовішим.

Згадайте, у РФ громлять ЗМІ і виганяють редакторів за якусь хрінь на кшталт статті про племінника, доньку, яхту для коханки, а тут найвища державна таємниця країни – здоров'я самого Путіна! Ви тільки замисліться: "наше все" скоро нас покине, і це тоді як країна, як завжди, в оточенні ворогів. Та це майже державна зрада!

Треба розуміти, що в авторитарній державі, якою є Росія, так звана вертикаль влади тримається на лояльності або гнучкошийстві продажних людей на всіх рівнях державної структури. І коли ці люди дізнаються, що Акела не влучив, вони одразу ж біжать шукати нового Акелу, система негайно втрачає керованість, вертикаль руйнується, держава йде в рознос. Це катастрофа для країни, знищення тієї самої стабільності, про яку стільки років триндить путінський режим. Саме так за чотири дні звалився СРСР у серпні 1991 року.

– Я брала інтерв'ю в російського історика, політичного аналітика і професора МДІМВ Валерія Солов'я, про якого ви згадали. Він дійсно володіє інсайдерською інформацією і робить досить точні прогнози, але він ніколи не говорив про якусь хворобу Путіна, лише підкреслював, що обставини непереборної сили змусять президента РФ залишити публічну політику найближчим часом. Про те, що в Путіна може бути дуже серйозне захворювання пишуть якраз анонімні Telegram-канали...

– Я мав на увазі не тільки це інтерв'ю. Професор казав про це неодноразово, але почалося все зі згаданої радіостанції. І це важливо, оскільки, повторюю, це радіостанція "Газпрому", і така інформація не могла на ній з'явитися кілька разів без відповідної санкції.

Окрім того, професор казав про особисті обставини непереборної сили. Ну, якщо ми відметемо фатальну любов, бажання пограти у збірній РФ на чемпіонаті світу хокею або злітати на Місяць на рогозінському батуті, то, врешті-решт, доведеться зупинитися на хворобі. Натяки професора прозорі, як сльоза дитини. До того ж є й інші, як кажуть, "розвідувальні ознаки", які підтверджують меседж професора.

– Які, наприклад?

– Віднедавна Путін тягає за собою в закордонні поїздки біотуалет. Раніше такого не було; і це зрозуміло, він же протягом 20 років бундючився мати вигляд супермена. І раптом – "нічний горщик", який неможливо приховати від сторонніх очей. Не по-пацанськи це. Як кажуть, не комільфо. І що цікаво, ніхто, окрім Путіна, біотуалети із собою не возить і не возив. Той самий Брежнєв, наприклад, такого не робив, хоча була інформація, що ЦРУ полює за його "аналізами", щоб визначити, на що генсек хворий і скільки йому залишилося.

Окрім того, на користь швидкого звільнення Путіна говорить поспішність, із якою він запустив мутний балаган з поправками до конституції, серед яких закопано головну – недоторканність колишнього президента. Питається: хто цей "колишній президент" Росії?

Тому можу з високою часткою впевненості припустити, що у нього, найімовірніше, онкологія, звідси інформація, що він скоро залишить публічну політику.

До речі, події в Держдумі, із яких ви почали це інтерв'ю, свідчать про те, що між Путіним і його "наступником" – назвемо їх так – уже розгорнулася неабияка боротьба, і вже не під килимом, а на очах у здивованої публіки.

– Припустімо, ваша теорія правильна. Але хто з умовного кремлівського угруповання наважився дати санкцію на донесення до населення інформації про звільнення незабаром президента РФ за станом здоров'я? Хто ці наступники?

– Особисто мені видається, що це верхівка силового блоку.

– А якщо конкретніше?

– Патрушев, Бортніков і Сєчин, який до них долучився.

– Інакше кажучи, давні соратники Путіна ще з часів роботи в Ленінграді – секретар Радбезу РФ Микола Патрушев, директор ФСБ Олександр Бортніков і голова "Роснефти" Ігор Сєчин?

– Це якраз ті люди, які в разі звільнення Путіна реально можуть претендувати на владу. До того ж не факт, що хтось із цієї трійці стане президентом. Цілком можливо, що вони не домовляться між собою, хто з них займе трон, і посадять якогось Ванька-встанька в надії, що смикатимуть його за ниточки.

– Не дуже розумію, чому ви протиставляєте Патрушева, Бортнікова і Сєчина чинному главі РФ. Хіба їм вигідне зміщення Путіна, який, по суті, є гарантом їхньої фізичної і фінансової недоторканності?

– Тому і протиставляю, що "Акела не влучив" і позбувся значної частини своїх зубів. Тому Путін уже не може їм гарантувати жодної недоторканності. Він перетворився на мертвий вантаж, який сам іде на дно і тягне всіх за собою. Їм потрібно скинути його і намагатися самостійно виплисти. Тобто розміняти Путіна на гарантії для себе.

Приблизно так "патріотична еліта" Росії разом із КДБ розміняла розпад СРСР на гарантії особистої безпеки і великі гроші. І "наступники" Путіна вже розпочали виконання аналогічного плану позбавлення від баласту.

– Що ви маєте на увазі?

– Ось дивіться. Що корисно для усунення хворого Путіна з політичної сцени? Додаткова різка дестабілізація. І тут на арену виходить Сєчин.

У п'ятницю, 6 березня, з його ініціативи Росія розвалила угоду з ОПЕК. Знаю, інтернет повний глузливих зауважень щодо аналітичних здібностей пана Сєчина, який вступив у КПРС у 1990 році, тобто за рік до краху компартії і СРСР. Але в цьому випадку наслідки розвалу ОПЕК+ були зрозумілими навіть для ідіота. І вони не змусили себе чекати.

У понеділок, 9 березня, нафтові котирування летять вниз на 30%; курс долара стрімко злітає із 66 до 76 рублів; папери найбільших російських компаній за іноземних біржах втрачають у вартості до 26%. Найбільші у світі незалежні нафтотрейдери не можуть знайти покупців для російської нафти Urals, оскільки саудівська нафта набагато дешевша.

У Москві виникає паніка.

Водночас у Держдумі відбуваються події, які віддалено нагадують початок повстання на броненосці "Потьомкін". Зранку депутат від "Единой России" Карелін подає пропозицію про дострокові вибори Держдуми після ухвалення поправок до конституції. Природно, він робить це за вказівкою згори. Логіка авторів цієї вказівки досить прозора: нова конституція вимагає оновлення вищих органів влади. Спочатку дострокові вибори в парламент, а потім природно постає питання і про дострокові вибори президента.

Путін дізнається про цю ініціативу по телевізору і жахається. Відбувається неймовірне: із ним цієї пропозиції не погодили! Ще кілька місяців тому таке уявити було неможливо. Місяць тому цей "нежданчик" можна було ліквідувати одним дзвінком із Кремля в Думу. Але зараз Путін уже не впевнений у лояльності Держдуми і в тому, що все можна вирішити за дзвінком із його адміністрації. Він нутром чує зраду!

І ось людина, яка, як середньовічна кокотка, запізнюється завжди, скрізь і надовго, на повних парах мчить у парламент, щоб запобігти неминучому бунту на кораблі. Напередодні його приїзду – з голосу! – Терешкова, якій у її роки втрачати вже нічого, пропонує поправку фактично про довічне президентство. Путін із трибуни відхиляє пропозицію Кареліна і погоджується на поправку Терешкової. Завіса!

– Який висновок треба зробити з усіх цих поспішних рухів?

– Ці події в Держдумі мають такий вигляд, ніби в Путіна розлад шлунка в гострій формі і він біжить стрімголов у туалет, боячись не встигнути. Мабуть, у нього відлік пішов на місяці.

До цього моменту вони розігрували дешеву комедію із сотнями поправок до конституції, з перерозподілом повноважень органів влади, недоторканністю Путіна після його звільнення. Тобто намагалися все зробити у міру можливості в межах пристойності і під димовою завісою. Тепер усі маски скинуто, плани, які й так не вирізнялися витонченістю, узагалі летять до біса. Роблять простацьку pas de deux (па-де-де): Терешкова підмахує, Путін підхоплює. От і все.

І хоча "наступникам" не вдалося вже зараз підштовхнути його до дострокових виборів, які, судячи з подій у Держдумі, цілком могли піти не за путінським сценарієм. Але Путін відтепер не просто кульгава качка. У цієї "качки" вже і хвіст вискубли. Відтепер він нелегітимний узурпатор. Розумієте, ухваливши поправку Терешкової, він уже зараз, задовго до 2024 року, став узурпатором.

– Той самий Валерій Соловей у своїх численних ефірах розповідав, що в Путіна на столі зараз лежить кілька сценаріїв подальшого розвитку подій для утримання ситуації всередині РФ під контролем – від союзу з Білоруссю до чергової "маленької переможної війни", наприклад, проти країн Балтії...

– Жодної війни не буде. У Путіна немає військових ресурсів ні для ядерної війни, ні для великого локального збройного конфлікту. Наведу лише один приклад.

Приблизно рік тому з помпою оголосили, що Росія взяла на озброєння балістичні ракети морського базування "Булава". Ось тільки "забули", що ці ракети ще у 2013 році встановили щонайменше на двох підводних човнах, і відтоді їх постійно допрацьовували, тому що вони були дефективними. Тобто шість років кожна з цих субмарин потенційно була плавучим Чорнобилем. І не факт, що зараз ці ракети є справними.

За оцінками американських військових експертів, головна проблема стратегічних ядерних сил Росії – це технологічна відсталість у процесі їх виробництва, яка не дозволяє виключити негативний вплив людського чинника. Висловлюючись зрозумілою мовою, із роботами у РФ справи кепські, доводиться багато чого робити руками, а руки самі знаєте звідки ростуть... І це стосується практично кожної із сотень ракет, встановлених і на підводних човнах, і під землею.

Про звичайні види озброєння я навіть не кажу. Усе пішло в пісок "Путьомкін ленда", як назвали путінську Росію на нещодавній конференції з безпеки в Мюнхені.

– Інакше кажучи...

– ...треба заспокоїтися, жодної війни не буде. У сьогоднішній Росії немає на це ні сил, ні можливостей. До того ж із кінця лютого в межах навчань Defender Europe НАТО вже ввезла в Польщу і Прибалтику величезну кількість військової техніки, приблизно 20 тисяч одиниць там і залишаться.

Коронавірус може внести корективи в розклад навчань, але їх, а також пов'язані з ними ще шість навчань проведуть. Це передбачає відпрацювання застосування тактичної ядерної зброї проти ймовірного противника (здогадайтеся із трьох разів, хто цей супротивник). Так що забудьте про війну.

Мабуть, "наступники" два тижні тому це вже зрозуміли, тому тепер лякають вже не реальною, а гібридною війною. Але це вже смішно. Гібридна війна має сенс тільки в тому випадку, якщо вона раптова. А якщо цією війною погрожують за кілька місяців, то це черговий кремлівський мультик.

– Тоді навіщо постійно вкидати в інформаційне поле меседжі, що Росія готується розв'язати чергову війну?

– Відповідаю: люди, які розраховують прийти на зміну Путіну, – це монстри. Під час роботи в Петербурзі вони були на підхваті у місцевих бандитів, співпрацювали з наркокартелями, перетворивши місто на перевальний пункт колумбійського кокаїну в Європу. Вони прирекли петербуржців на голод на початку 90-х, роздеребанивши нафтопродукти, які були виділені для продажу, щоб закупити продовольство і нагодувати населення.

Потім ці самі люди підривали житлові будинки в Москві і Волгодонську, щоб привести Путіна до влади. Коротко кажучи, у багажі в них тероризм, бандитизм, убивства і небачене в історії злодійство. У них не просто руки по лікоть у крові, вони самі по вуха у крові.

– Як Захід сприйме ймовірний прихід до влади в Росії людей рівня патрушевих і сєчиних?

– Природно, ці люди мають всі підстави побоюватися, що Захід зустріне їх прихід до влади вороже. І для початку, наприклад, введе в дію ті санкції, які вже оголошено, але досі стояли на паузі.

Крім того, у війну щодо нафтових цін, яку розв'язала Росія, найближчим часом вступлять США (природно, на стороні Саудівської Аравії) і, цілком імовірно, оголосять жорсткі санкції проти "Роснефти". Якщо у Кремлі будуть єрепенитися – узагалі ембарго на постачання нафти Urals запровадять. А ще будуть єрепенитися – заблокують доларові рахунки. Якщо ж і це не зупинить, то можна в Польщі розгорнути BGM 109G, націлені на Кремль. Адже договір про заборону ракет середньої дальності вже не працює. І так далі з наростанням. І хто в Росії буде готовий померти або тугіше затягнути пояс, захищаючи Патрушева, Бортникова і Сєчина? Питання, зрозуміло, риторичне.

Тому інформація про нібито неминучу війну особисто для мене має тільки одне раціональне пояснення. Товариші, які готуються змінити Путіна, розраховують, що, прийшовши до влади, вони заявлять: мовляв, у попередника дах поїхав, мало не довів нас до третьої світової війни, довелося його прибрати, у такий спосіб ми врятували світ. Ну що тепер згадувати про підірвані будинки і колумбійський кокс, Нємцова і Скрипалів? Ми рятівники людства!

– Якийсь дуже наївний план, якщо не сказати грубіше...

– Я б на вашому місці не розраховував на їхні видатні аналітичні здібності. Усі вони разом із Путіним – це колективний анти-Мідас: до чого не доторкнутися, усе перетворюється у вторинний продукт. Я взагалі вважаю, що коли Путін нас покине, ЦРУ зобов'язане буде встановити в своєму холі слави зірку з написом "Дякую тобі, агенте Недопалку". Я серйозно.

Ви тільки замисліться. Після розвалу СРСР військово-промисловий комплекс США стиснувся, як шагренева шкіра. НАТО стало існувати практично тільки на папері. І тільки завдяки титанічним зусиллям кремлівських, бюджет Пентагону злетів цього року до рекордних $738 млрд, а найбільші компанії ВПК США зараз завалені замовленнями.

Спостерігається дивна співпраця, у якій Путін працює ніби на подаванні. Він показує мультик із міфічною дивозброєю, а "Рейзіон" або "Локхід" дістають від Пентагону довгоочікувані підряди на розроблення систем нового покоління. І на відміну від РФ, це реальна, а не мультяшна зброя. Кремлівські пропагандони з пафосом запитують: "Ви готові померти за Тарту"? А у відповідь НАТО відроджується, як птах Фенікс, починає серію найбільших за останні 25 років навчань біля самих кордонів РФ (так близько від Москви їх не проводили ніколи) і створюють потужне угруповання, яка залишиться там на постійній основі.

У сфері спецслужб відбулися взагалі історичні події. Я маю на увазі одномоментне (!) розкриття в Америці одразу десяти нелегалів російської розвідки. Серед них був Герой Радянського Союзу Михайло Васенков, який раніше успішно працював у нелегальному становищі із середини 1970-х, тобто протягом 35 років! Так ось, його розкрили за допомогою його особистої справи, що спецслужби США видобули зі штаб-квартири СЗР у Ясеневому.

Щоб ви розуміли, особиста справа нелегала – це важкий фоліант сторінок на 400. І ось її таємно винесли із СВР і переправили у США. Для тих, хто працював у зовнішній розвідці КДБ, це має звучати неймовірно. Такого не було із дня утворення ЧК у 1917 році і стало можливим тільки за влади "пітерських чекістів". Це такий шок, що полковник Васенков, повернувшись до Москви внаслідок шпигунського обміну, послав путінські спецслужби на всі чотири сторони і сказав, що хоче поїхати в Латинську Америку.

Нарешті, за Путіна із РФ вивели понад трильйон доларів, насамперед у США. Маючи мізки і не будучи злодієм, на ці гроші можна було дива в Росії створити. Замість цього "кремлівські" профінансували американську економіку, а також бюджет Пентагону. Я глибоко переконаний, що зараз у Кремлі сидять унікально корисні ідіоти найстрашніших ворогів Росії. А ви кажете "наївний план"...

– Ваш прогноз: що далі?

– Найближчими місяцями розвиток подій визначатимуть два головні чинники. Путін розуміє, що влада – це єдина реальна гарантія її безпеки. Тому буде зубами чіплятися за кремлівську табуретку, поки "непереборна сила особистого характеру" ці зуби не розіжме.

"Наступники" будуть намагатися позбутися його якнайскоріше, оскільки стурбовані власною безпекою, а для цього їм доведеться "порішати питання" у Вашингтоні. Так було восени 91-го, напередодні розпаду СРСР. Так було в 1999 році, приблизно за місяць до того, як Єльцин публічно оголосив Путіна своїми наступником. Думаю, так буде і цього разу.

Тому, як мені здається, найбільш оптимальний час для вирішення долі Путіна настане ближче до президентських виборів у США, коли стане відоме ім'я майбутнього президента і коли американці будуть занурені насамперед у власні справи.

– До кого саме наступники побіжать домовлятися, якщо висока ймовірність, що Дональда Трампа, що симпатизує Путіну, знову оберуть президентом США?

– Протягом останніх кількох тижнів шанси Трампа залишитися у Білому домі зменшилися до критичних значень. Чому? Коронавірус і очікувана рецесія економіки. Трамп зараз засумував, за всіма замірами громадської думки Байден упевнено в нього виграє. Принаймні такий вигляд наразі має справа.

Утім, Вашингтону нічого й не треба робити з Росією. Путін із товаришами поховають РФ, як радянська еліта – включно з військовими та КДБ – своїми руками поховала Радянський Союз. Зараз те ж саме: Росія розвалюється зусиллями "кремлівських" за гробового мовчання народу. То яка різниця, хто стане наступним президентом США – Трамп чи Байден? "Наступники" Путіна побіжать домовлятися до будь-якого, хто стане наступним президентом США.

– У разі якщо умовні патрушеви-сєчини або їхні маріонетки очолять Росію, що чекає на Україну?

– Вам може стати легше, якщо з перманентною внутрішньою зрадою впораєтеся. Коли "наступники" побіжать домовлятися у Вашингтон, їм там виставлять довгий рахунок, включно і з рахунком за Україну.

Я тільки ніяк не можу зрозуміти, чому деякі представники української влади зі шкіри лізуть, щоб допомогти Кремлю якомога швидше зняти санкції, накладені Заходом на Росію за агресію проти України. Це якийсь садомазохізм, зведений у ранг державної політики?

Заслужили на премію Дарвіна: На Херсонщині росіяни на моторці підірвались на своїй ж міні (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:45

На лівобережжі Херсонської області окупанти на моторці підірвались на протичовній міні. Її встановили вони ж, передають Патріоти України. "При спробі окупантів встановити протичовнову міну, їх моторку знесло течією на таку ж міну, встановлену раніше", ...

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...