Хіти тижня. "Щоб НАТО відчуло гостроту моменту": Росія повністю заблокувала Крим з повітря і суші

Причиною блокування назвали інтерес до окупованого півострову з боку кораблів і літаків НАТО.

Начальник ГОУ ГШ ЗС РФ генерал-полковник Рудськой видав наказ "про неприпустимість подальшої ескалації військової обстановки поблизу Криму і Чорноморського узбережжя Кавказу з боку НАТО", передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

"Щоб НАТО відчуло "гостроту моменту", російські військові створили "нову лінію Маннергейма", - пише телеграм-канал "Оперативна лінія" і додає, що до 3 жовтня включно форсування лінії і наближення до неї неможливе.

Нещодавно росЗМІ повідомили про навчання Чорноморського флоту, під час яких виконувалися бойові завдання з прикриття пункту базування кораблів від ракетного удару умовного противника. За сценарієм, сили ППО отримали інформацію про деякі літаких умовного противника, що рухаються в напрямку Криму. Кораблі, оснащені засобами ППО, були приведені в повну боєготовність, на пости передали сигнал про наближення авіагрупи. Розрахунки ППО кораблів взяли на супровід і знищили умовного противника ракетними і арткомплексами. "Літаки" були збиті.

Рішення російських військових про блокування Криму та проведення навчань з таким сценарієм - чергове підтвердження того, що Крим потрібен Росії виключно як військова база, а економіка окупованого півострова, його курортний потенціал, соціальні проблеми, забезпечення водою цікавлять окупантів остільки-оскільки.

Під час боїв за Київ зливала ворогу геолокації ЗСУ: СБУ затримала місцеву жительку

середа, 8 травень 2024, 17:47

Служба безпеки України затримала місцеву жительку Київщини, яка під час боїв за столицю передавала ворогу геолокації оборонних пунктів українських Збройних сил Про це повідомляє СБУ. Відповідно до інформації слідства, жінка була в складі агентурного ап...

Треба закрити небо: Пісторіус попросив Швейцарію передати Україні Patriot

середа, 8 травень 2024, 17:44

Німеччина виступила з ініціативою щодо зміцнення протиповітряної оборони України. Так, нещодавно міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус попросив свою швейцарську колегу Віолу Амхерд поставити Києву систему Patriot. Однак переговори явно не привели н...