Хіти тижня. Скандал з братанням міністра оборони та регіонала-українофоба: "Вілкул повинен отримувати повістки, а не медалі", - волонтер та нардеп Зінкевич

Народний депутат, голова Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради з питань правового статусу ветеранів війни Яна Зінкевич вважає, що мер Кривого Рогу Юрій Вілкул, нагороджений медаллю міністром оборони, повинен отримувати не нагороди, а повістки.

“Я бачила дописи багатьох ветеранів, які висловлювали обурення з приводу нагородження міністром Міністерство оборони України Андрієм тараном екс-регіонала Юрія Вілкула медаллю “За сприяння Збройним Силам України”. І також обурена цим”, – написала Зінкевич в соцмережі.

За її словами, “статусність та вага цих нагород приваблює тих, хто нічого не зробив для захисту і розвитку країни, але хотів би стояти в одному ряду з героями сучасності”.

“Я також нагороджена медаллю “За сприяння Збройним Силам України” і у мене виникає багато питань, одне з яких: що такого визначного зробив Юрій Вілкул, щоб отримати відзнаку? На мою думку, людина, яка відкрито називала ветеранів “сепаратистами” та сприяла окупації, повинна отримувати не медалі, а повістки від слідчих”, – зазначила нардеп.

Як повідомлялося, в Мережі розкритикували нагородження Андрієм Тараном медаллю мера Кривого Рогу, колишнього члена КПРС і Партії регіонів Юрія Вілкула.

COPY

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу, - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...