Хіти тижня. Стали відомі головні причини повернення 18-річного призовного віку в Україні

Рішення про повернення призову з 18, а не з 20 років пов'язано нібито з тим, що в 20 років українці вже більше думаю про сім'ю і кар'єру, а не армію.

Однією з головних причин відновлення призову на військову службу з 18 років є недобір призовників і контрактників, якого зазнає українська армія. Про це розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

Рішення про повернення призову з 18, а не з 20 років пов'язано нібито з тим, що в 20 років українці вже більше думаю про сім'ю і кар'єру, а не армію. Однак багато експертів в цьому сумніваються. Існує підозра, що зниження вікового цензу пов'язано зі зривами мобілізаційних кампаній останніх років, що свідчить про дефіцит бажаючих йти в армію.

"Ситуація ускладнилася після того, як контрактникам дозволили звільнятися до закінчення особливого періоду. В Міноборони прямо заявляють про некомплект по багатьох посадах, який тепер потрібно закривати. Безліч призовників ухиляються від проходження служби, в деяких областях в 2017-2018 роках, ми навіть бачили продовження термінів проведення призову. Думаю, ці чинники стали причиною повернення до призову з 18 років", - пояснив Мусієнко.

У 2019 з ЗСУ звільнилися близько 30 тис. особового складу досвідчених кадрових військовослужбовців, що становить 10% загальної чисельності армії. Нові контракти уклали більше 20 тис. військовослужбовців. Серед основних причин відтоку кадрів називають низький рівень грошового забезпечення, матеріальні та житлові проблеми.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...