Хіти тижня. Таємна вечеря на Банковій: Єрмак викликав повсталих проти визнання ОРДЛО "слуг народу", де відбулася розмова на підвищених тонах, - ЗМІ

Андрій Єрмак

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак зустрівся з нардепами від "Слуги народу", які виступили проти званого консультативного органу з ОРДЛО, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Обозреватель".

Подробиці зустрічі, на якій були присутні кілька десятків депутатів, розповіло виданню джерело в партії "Слуга народу". Розмова періодично відбувалася на підвищених тонах, проте конфлікту вдалося уникнути.

Депутатів обурило те, що перед тим, як зробити заяву про результати переговорів у Мінську, з ними не порадилися.

Єрмак запевнив депутатів, що переговори з представниками терористичних "Л/ДНР" Україна не вестиме в рамках Тристоронньої контактної групи в Мінську. Вони вестимуться тільки з представниками Росії та ОБСЄ.

Також голова Офісу президента наголосив, що жодні зміни до Конституції про особливий статус "Л/ДНР" не вноситимуться. "Це просто переговорний процес, тут жодної "зради" немає", – передає джерело його слова.

Єрмак пообіцяв, що ніхто не буде переходити червоні лінії щодо Донбасу, заявлені президентом.

Зі свого боку заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук на своїй сторінці у Facebook зазначила, що дійсно сталося непорозуміння, зокрема й у фракції. Однак жодних рішень не ухвалювалося в Мінську, є лише протокол про наміри.

"Ми вважаємо, що якщо успадковані домовленості зобов'язують Україну з кимось консультуватися, то краще це робити не з ватажками бойовиків. Депутати висловили побоювання суспільства і це нормально для демократичної країни. Керівник Офісу президента ці побоювання вислухав і запевнив, що червоні лінії не перетинатимуться", – наголосила вона.



Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...