Хіти тижня. Таїланд провів масштабні маневри з українською бронетехнікою (фото)

Таїланд продовжує активну експлуатацію українських танків БМ «Оплот-Т» та сімейства бронемашин на базі вітчизняної моделі БТР-3.

Так, 14 травня ц.р. відбулися чергові спільні навчання підрозділів Королівського корпусу морської піхоти, Сухопутних військ Армії Таїланду та ССО, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Навчання з бойовими стрільбами з різних видів зброї та десантуванням традиційно проводилися на полігоні тренувальної школи ВМС № 16, розташованої в провінції Чантхабурі в околицях гори Као Кітчакут.

Загальна кількість бійців з різних родів військ, що взяли участь в тренуваннях склала близько 700 осіб. Серед техніки, що була залучена до навчань основною ударною силою були 4 танки БМ «Оплот-Т» та 18 БТР-3Е1. Їх наступальні дії підтримували вогнем 155-мм гаубиці та 105-мм гармати, а також модернізовані автомобілі HMMWV.

Після придушення вогнем умовного ворога та зайняття позицій, під прикриттям танків та БТР, було виконане десантування з десяти машин-амфібій морської піхоти AAV-7 та евакуація «поранених» легкими гелікоптерами.

За навчаннями, що є одним з етапів більш загальної програми навчань Королівських ВМС, спостерігали представники вищого командування Королівського тайського військово-морського флоту.

Нагадаємо, Таїланд є найбільшим імпортером сучасної української бронетехніки та найбільшим експлуатантом машин БТР-3 та танків БМ «Оплот».

З 2007 року в цю країну за декількома контрактами було поставлено близько 200 бронемашин на базі БТР-3 (лінійні - БТР-3Е1, командирські - БТР-3К, санітарні - БТР-3С, мінометні - БТР-3М1/2, ремонтно-евакуаційні - БТР-ЗБР та протитанкові БТР-3РК – прим. ДЕ) виробництва ДП «Київський бронетанковий завод». Також Таїланд закупив 49 сучасних бойових танків БМ «Оплот-Т» та ремонтні машини на їх базі, виготовлені на ДП «Завод імені В. О. Малишева».

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ 2025 року

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...

"Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі". Сирський показав, як ЗСУ нищать живу силу й техніку росіян (відео)

субота, 20 квітень 2024, 11:23

Сили оборони України й далі активно знищують живу силу і військову техніку країни-агресора РФ. Про це в Telegram 20 квітня заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти України. "Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі. Про ...