Хіти тижня. "Это начало конца": Мережу підірвала новина про "медіавійну", яку оголосив Зеленський

Указ "Про невідкладні заходи щодо проведення реформ і зміцнення держави", підписаний президентом України Володимиром Зеленським, викликав справжню бурю в медіа-просторі, передають Патріоти України.

Після хвилі обурення міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський все-таки заявив, що влада в Україні нібито не має наміру регулювати стандарти новин.

"Шановні журналісти! Вас правильно стурбувало і обурило наявність в указі президента [Володимира Зеленського] слів про встановлення "вимог і стандартів новин". Це термінологічне непорозуміння, яке виникло через помилкове застосування терміна "стандарти новин" в документах МКМС [Міністерства культури, молоді та спорту].

Ми не збиралися і не збираємося регулювати стандарти новин. Це право – виключно професійного співтовариства", – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Однак, журналіст Олексій Мустафін тут же зазначив, що Зеленський своїм указом оголосив справжню медіавійну в Україні.

"Це початок кінця. Підписавши указ про розробку законопроекту про "вимоги і стандарти новин", Зеленський оголосив медіавійну. Я не знаю, коли вона закінчиться. Але знаю чим. І вболіваю за медіа", – підкреслив він.

За його словами, Зеленський пішов шляхом своїх попередників: "Совок – це коли щиро вірять, що будь-яку проблему можна вирішити, запровадивши регулювання. Саме тому Зеленський навіть більше совок, ніж Кучма і Янукович".

При цьому Мустафін опублікував у мережі промову керівника Ради Народних Комісарів Володимира Леніна від 9 листопада 1917 року. У ній зазначено, що "Тимчасовий революційний комітет змушений був вжити цілий ряд заходів проти контрреволюційного друку різних відтінків".

"Як тільки новий порядок зміцниться, – всякі адміністративні впливу на друк будуть припинені, для нього буде встановлена повна свобода в межах відповідальності перед судом, згідно з найбільш широким і прогресивним у цьому відношенні закону", – цитується текст. Таким чином, Мустафін провів паралелі з нинішньою ситуацією, яка склалася в Україні.

Загрожує 20 років в'язниці: ФСБ затримала українця на кордоні з Грузією, - росЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 16:52

У Північній Осетії затримали громадянина України за підозрою в передачі українським спецслужбам інформації про розташування російських військових. Про це повідомляє місцеве видання "15-регіон" з посиланням на пресслужбу прикордонного управління ФСБ Рос...

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...