Хіти тижня. Це колосальна ударна міць: Турчинов попередив про підготовку РФ до масштабної континентальної війни

Для наступу на можливому театрі військових дій в Україні готуються чотири дивізії і п'ять бригад Повітряно-десантних військ ЗС РФ, п'ять бригад і один полк морської піхоти.

Олександр Турчинов. Фото: 112 Україна.

Росія готується до повномасштабної континентальної війні в Європі, в останні роки накопичуючи на своїх східних рубежах ударні угруповання військ. Про це секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив сьогодні в ході 12-го Київського безпекового форуму, передають Патріоти України.

"Найбільша небезпека полягає в тому, що Росія не зупиняється на захоплених окупованих територіях. Ми бачимо, як в останні роки дуже швидко розвивається (російська) військова інфраструктура вздовж українського кордону", - зазначив він.
За словами секретаря РНБО, на схід від України розташована 8 армія Південного військового округу ЗС РФ, на півночі - 20 армія ЗВО ЗС РФ. У резерві росіяни тримають 1 танкову армію, 49 і 58 загальновійськові армії.

"Для забезпечення наступу, який готується, я підкреслюю - готується Російською Федерацією, будуть використовуватися 6 і 4 армії Військово-космічних сил ЗС РФ: вони розмістили уздовж нашого кордону вісім ракетних бригад. Для наступу на можливому театрі військових дій в Україні готуються чотири дивізії і п'ять бригад Повітряно-десантних військ ЗС РФ, п'ять бригад і один полк морської піхоти", - перерахував він.

За його словами, навіть цей ресурс Росія вважає недостатнім, так як в Південному військовому окрузі почалося формування шести резервних, так званих козацьких дивізій. Також можуть бути застосовані Чорноморський флот, Каспійська флотилія і 22-й армійський корпус в окупованому Криму.

"Росія не просто вкладає мільярдні ресурси в розвиток військової інфраструктури, вона готується до повномасштабних військових дій, до повномасштабної континентальної війні в Європі", - підкреслив Турчинов, додавши, що першим плацдармом, який росіяни спробують взяти, буде Україна.

"Щоб ви розуміли небезпеку, яка щодня загрожує нашій державі: сукупний перший пуск ракетних комплексів, які сконцентровані уздовж нашого кордону, на Чорному, Азовському морях, сьогодні перевищує 364 ракетних пуски. Це колосальна ударна міць", - додав він.

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...

Росія готує новий наступ: Наступні 5-8 місяців можуть стати вирішальними в війні в Україні, - The Economist

четвер, 28 березень 2024, 9:55

Протягом найближчих кількох місяців, російська окупаційна армія може посилити свій наступ. Водночас Україна зіткнулася з проблемами зі зброєю, мобілізацією та будівництвом оборонних споруд, передають Патріоти України. Про це пише The Economist. Українс...