Хіти тижня. Ці хлопці не бояться російських військових навчань: У Чорне море вийшли кораблі ірландських моряків

З 13 по 19 лютого Росія вирішила перекрити частину районів в акваторії Чорного та Азовського морів під виглядом морських військових навчань. Проте кораблі ірландських рибалок проігнорували заборону. Сьогодні, 14 лютого, ірландські моряки вирішили вийти в Чорне море, незважаючи на заборону Росії. Інформацією поділився головний редактор Black Sea News Андрій Клименко на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Він опублікував пост з картою і закликав капітанів інших торгових кораблів наслідувати приклад ірландців. Ця історія викликала ажіотаж у Мережі.

Ще минулого тижня Росія заявила про повне закриття низки районів в акваторії Азовського моря, з обох боків окупованого Криму та Керченської протоки. Причина – морські навчання зі стріляниною. Після виходу ірландців у море користувачі Мережі помітили, що до них вже приєдналася й низка інших торгових кораблів.

Росія планувала проводити навчання у міжнародних водах, включаючи економічну зону Ірландії. Останні заявили, що стрілянина негативно позначиться на риболовлі. Ірландці дали зрозуміти Росії, що все одно направлять траулери в ті райони, де вони зазвичай рибалять, а також пообіцяли зірвати морські навчання. Через якийсь час Москва відмовилася від навчання в економічній зоні Ірландії.

Ще минулого тижня до акваторії Чорного моря увійшли шість російських військових кораблів із Балтійського та Північного флотів. У Міноборони України заявили, що під виглядом морських навчань Росія планує повністю мілітаризувати окупований Крим та перекрити прохід торговим кораблям у Азовське море. У Росії вже відреагували на "кораблі-порушники". У прес-службі президента Росії заявили, що капітани військових кораблів реагуватимуть на порушників, виходячи з протоколів, що існують на цей випадок.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...