Хіти тижня. "У чужий монастир зі своїм статутом": Ізраїль заскочений рішенням Зеленського відмовитись від відвідин форуму пам’яті жертв Голокосту під благородним приводом

Раніше президенту України відмовили у виступі на цьому заході, що вдома розцінили як поразку вітчизняної дипломатії. З цього ж приводу вищі посадові особи кількох країн відмовились особисто брати участь у форумі

В Ізраїльському меморіальному центрі Яд Вашем заявили, що засмучені рішенням президента України Володимира Зеленського та української делегації передати свої місця на форумі пам’яті Голокосту тим, хто пережив його, повідомляють Патріоти України з посиланням на The Times of Israel.

“Президенту пояснили, що ми дали згоду на присутність тих, хто вижив, хто звернувся до нас в останні дні. Тому його рішення спантеличує, і шкода, що він робить такий крок стосовно заходу під назвою “Пам’ятай про Голокост для боротьби з антисемітизмом””, – йдеться в повідомленні Яд Вашем.

Наголошується, що минулого тижня ізраїльське радіо Army Radio повідомило, що тільки 30 з 800 місць на форумі зарезервовані для людей, які пережили Голокост. Сьогодні, 23 січня, представник Яду Вашем Сімм Аллен заявив, що очікується близько 100 жертв трагедії.

У меморіальному центрі пояснили, що форум пам’яті не є публічним заходом, а швидше зборами глав держав і урядів різних країн світу. Тим паче, що в Ізраїлі проживає близько 100 тис. людей, які вижили під час Голокосту, тому запросити навіть частину з них – це нереально.

Також ізраїльське ЗМІ пише, що на вихідних Зеленський заявляв про свій намір відвідати форум. Він сказав, що повинен був би виступити на заході, оскільки кожен четвертий єврей, загиблий в Голокості, був українцем.

Відомо, що на форум вже прибули щонайменше 47 світових лідерів або високопоставлених дипломатів, серед них 26 президентів і чотири королі – з Іспанії, Голландії, Бельгії і Люксембургу. На сторінці Яд Вашем у Facebook йде онлайн-трансляції заходу.

Раніше Володимир Зеленський заявив, що українська делегація поступилася своїми місцями на Міжнародному форумі пам’яті жертв Голокосту в Ізраїлі людям, які пережили цю трагедію. За його словами, це пов’язано з тим, що через величезний інтерес до заходу на нього не можуть потрапити ті, що вижили в трагедії. Складається враження, що таке неочікуване рішення стало наслідком зриву двосторонньої зустрічі президента України з Путіним, котрому відводили роль "цвяху" цього форуму.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...