Хіти тижня. У Кремлі істерика: Україна відмовилася вести переговори з терористами Донбасу

Мінська Тристороння контактна група провела першу онлайн-зустріч в оновленому складі.

Росія залишилася вкрай невдоволена зустріччю через категоричну позицію України щодо прямих переговорів з проросійськими бойовиками на окупованому Донбасі. Представник РФ на переговорах у ТГК Борис Гризлов заявив, що в один момент відеоконференція ТКГ опинилася на межі зриву через відмову Києва від діалогу з бойовиками, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Гризлов також звинуватив Україну у нібито "зриві мінських домовленостей".

Російський представник додав, що ситуація загострилася ще під час засідання підгруп 13 травня через оновлений склад української делегації. Мовляв, українські представники "відкрито показали небажання взаємодіяти з представниками Донбасу".

Представник Росії звинуватив владу України в "обмані надій" українців, бо нова влада нібито стає на "небезпечний шлях своїх попередників". Гризлов вважає, що "партія, яка називає себе "слугою народу", ризикує перетворитися в партію "слуг війни".

Він додав, що представники Росії попросили внести в протокол ТКГ зобов’язання України впродовж тижня подати проєкт про інтеграцію "формули Штайнмаєра" в закон про особливості місцевого самоврядування на Донбасі. Однак українська делегація відмовилася це робити.

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...