Хіти тижня. Україна з Польщею створили протитанковий ракетний комплекс "Пірат", характеристики та перші фото

В рамках співпраці між українським підприємством ДержККБ "Луч" і польською компанією Mesko був створений легкий протитанковий комплекс ПТРК "Пірат", зазначають Патріоти України. Польська сторона вперше надала фото нової розробки - насамперед нової керованої ракети.

Принципова особливість нової розробки - система наведення ракети в ПТРК "Пірат". Ракета наводиться на ціль за допомогою лазерного підсвітлювача, промінь якого формує на цілі точку, в яку і повинна потрапити ракета.

Також для ракети "Пірат" був створений детекційний модуль, який направляє ракету під час польоту на пляму лазера, що підсвічує ціль. Також були розроблені і впроваджені в серійне виробництво кремнієві квадрант детектори, що працюють у близькій частини інфрачервоного спектра (SWIR).

Максимальна дальність стрільби в піхотному варіанті ПТРК "Пірат" становить 2500 м. Ракета обладнана бойовими частинами з трьома типами вагою 2,5 кг - кумулятивною, термобаричною і осколково-фугасною.

Сама ракета важить 10 кг і має калібр 107 мм, запускається з транспортно-пускового контейнера (ТПК) довжиною 1180 мм. Маса спорядженого ТПК з ракетою - 15 кг.

У складі прицільного комплексу ПТРК входять денний і цілодобовий тепловізійний приціл, лазерний цільової покажчик, електронний компас і GPS-приймач. Час польоту ракети - 12 секунд. БЧ гарантує пробиття на рівні 550 мм RHA, прикритої ERA.

До головних переваг використання комплексів "Пірат" відносяться можливість перенесення одним солдатом, простота використання дешевої ракети; короткий час реакції на загрозу; фактичне відповідність тактиці типу "вистрілив і забув" з точки зору оператора, хоча і вимагає лазерного підсвічування мети; можливість швидкого пуску ракет по цілях, послідовно підсвічених оператором лазерного підсвітлювача.

Джерело: Defense Express

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...