Хіти тижня. В анексованому Криму побудували таємний маєток для Путіна (фото)

В окупованому Росією Криму на території так званих держдач і пансіонатів для керівництва РФ зводять нові об'єкти, через що кримчан позбавляють права власності.

Як повідомляють росЗМІ, на захоплених територіях будують льодові арени, басейни і зони відпочинку, передають Патріоти України.

"На території однієї з держдач недалеко від Фороса зводять велику льодову арену і татамі. Будівельники і співробітники держдачі впевнені: це все робиться спеціально для президента Росії Володимира Путіна, любителя хокею і дзюдо. Тим більше що татамі будували якраз до його візиту на півострів" , – йдеться в публікації.

Також на території реконструювали басейни, сауни і купелі спа-комплексу, відремонтували систему вентиляції і кондиціонування, побудували гуртожиток для персоналу на 60 ліжко-місць. Вся державна дача оточена високим парканом, і закриває доступ до моря.

Дача для Медведєва

Держдача для Путіна

Дача для співробітників ФСБ

Повідомляється, що на сусідній держдачі, на якій до анексії відпочивали українські президенти, в 2014 році бачили прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва. Там будівельники відновили СПА-комплекс з басейнами, контрастними купелями, паровими лазнями та саунами.

Також на вкраденому півострові з'явилася дача для вищих чиновників ФСБ і ФСО. Для російських силовиків обладнали гранітну набережну, парк з рідкісними деревами, три вертолітні майданчики на скелях і один в морі на палях.

Об'єкт ФСБ – найбільш охороняємий у Криму. Уздовж траси йде шестиметровий паркан – це лише перший контур, за ним ще один. Між парканами ходить озброєний патруль. На території більше сотні камер, біля паркану – сигнальні міни-пастки, на видових майданчиках – пости спостереження.

Підозрілі об'єкти – яхти або човни – перехоплює охорона на гідроциклах, а людей, що фотографують дачу з берега, фіксує безпілотник.

Дача для спецслужб РФ

Огорожа держдач

Льодовий палац для Путіна

Відзначається, що через будівництво нових об'єктів, місцеві жителі бояться втратити своє житло. Адже в грудні 2016 року за наказом ФСО Росії навколо держдач була встановлена охоронна зона шириною 1 км. Через це мешканці сусідніх сіл тепер не можуть зареєструвати свої будинки і землю в Росреестрі.

"Місцеві жителі бояться, що їх виженуть з будинків. Кримський Росреестр на прохання ФСБ перестав реєструвати права власності на будинки і землю в прилеглому селищі. Тепер нерухомість не можна ні продати, ні заповідати, ні подарувати, і суди не допомагають", – пише видання.

Кримчанин Ігор Петренко розповів, що в 2013 році від влади він отримав землю. У 2016 році окупаційна влада Ялти навіть дозволила приватизацію, але Росреестр не реєструє права на ділянку.

Житель села Олива Сергій Кабак розповів, що купив ділянку в 2002 році, розробив проєкт будинку і отримав дозвіл на будівництво. У 2016 році ялтинська "влада" ввела будинок в експлуатацію, привласнили йому адресу, але в оформленні прав власності йому відмовили.

"Земля під будинком моя, її я встиг зареєструвати в 2015 році, коли (охоронної) зони ще не було, а будинок не мій", – поскаржився він.

Кримчанин додав, що всі судові інстанції в Росії він вже пройшов, тепер подає до Європейського суду з прав человека.Туда подали позови вже шість жителів Оливи.

Закрита територія

Кримчани скаржаться на окупантів

Торують залізницю до Донецька: Окупанти запустили з порту Маріуполя до Волновахи перший поїзд (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 4:15

Перший поїзд вийшов з порту в окупнованому Маріуполі і попрямував до станції Волноваха в четвер, 2 травня. Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко на своєму Telegram-каналі. . Посадовець також звернув увагу на "першу платформа ...

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...