Хіти тижня. Вірусолог зробив важливе відкриття щодо передачі COVID-19: Коли хворі найбільш заразні

Німецький вірусолог Крістіан Дростен, який був нагороджений премією за видатний внесок у висвітлення ситуації навколо пандемії COVID-19, з'ясував, що інфіковані найбільш заразні за день до появи симптомів. Водночас велика частина інфекційної активності, за його словами, закінчується вже за чотири дні після появи симптомів, передають Патріоти України.

"Якщо в когось протягом чотирьох днів були симптоми, він майже перестав бути заразним. А через тиждень наявності симптомів він більше не заразний", – стверджує Дростен.

Водночас фахівець зробив важливе уточнення: наразі не йдеться про важкі випадки, що вимагають госпіталізації. У момент підключення таких пацієнтів до апаратів штучної вентиляції легень, найбільш ураженого вірусом органу, ризик зараження для медичного персоналу якраз дуже високий.

Дростен впевнений, що носіння захисної маски допоможе запобігти мимовільному поширенню інфекції тими, хто вже інфікований, але ще не здогадується про це, оскільки хвороба в такої особи має безсимптомний перебіг. Професор вказує на те, що особлива підступність коронавірусу полягає в тривалому інкубаційному періоді.

Новітні дослідження та математичні моделі, за словами Дростена, доводять, що 44% випадків зараження оточення відбувається до появи симптомів у носія вірусу.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...